Årets slag? Kanskje det.

Det er lenge siden noe fornuftig menneske mente Rafael Nadal var en ren maskin. Han er kreativ så det holder når anledningen krever det.

Sjekk for eksempel klippet fra finalen i Madrid mot Djokovic for noen uker siden, som Nadal tapte. Djokovic plukker opp en stoppball som Nadal må rygge for å hente opp, før han… nei, se det heller selv:

 

Er det bare meg, eller kunne Djokovic anstrengt seg litt mer her? Virker som han senker guarden et sekund. Lobben fra Nadal er så slapp av Djokovic kunne rygget og smashet den inn, tror jeg.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

10 kommentarer

 1. Haha, virker litt slik på meg og. Djokovic kunne nok tatt den lobben, men ga opp fordi han syntes Nadal skulle få den, ellerno? Det så ihvertfall merkelig ut at Djokovic ikke kunne nå en så slapp lobb.

 2. Heh, virker som en ‘tweener’ nå er automatisk kvalifikasjon til ‘tidenes slag’, ihvertfall hvis man tar en ny vri på den som her. Blir litt som om alle de beste målene i fotball skulle være brassespark. Men en lobb gjennom beina, joda, det er fett. Og det blir vel flere, nå som de er på moten.

  1. Litt enig med deg der. Tweener er jo mye show for publikum, særlig de som ikke følger med på tennis.

   Tidenes beste slag er nok et slag utført fra en vanskelig posisjon, i et ekstremt avgjørende øyeblikk. Poenget mellom Nadal og Djokovic er ikke i den kategorien.

   Husker Federer reddet en matchball mot Nadal i W 2008-finalen med en vanskelig backhand rett ned langs linjen, da Nadal var på nett for å dytte inn den avgjørende volleyen. Ikke flashy som i klippet over, men veldig sterkt likevel.

 3. For meg virket det også som Djokovic kunne tatt den men lot den gå. Men på den siste reprisen ser man hvor høy ballen fra Nadal er så Novak innså nok at han ikke kunne klare det.

 4. Jeg tror ikke ND har sjans på den. den kommer altfor overraskende for god fart i ballen til at man løper inn den.

  Men det som er mest slående er hvorfor RN ikke spileler flere backhandslag. Han går rundt den gang på gang, men uten å sette en vinner – og da blir man løpende veldig mye og kommer på defensiven.

  Har ikke fått sett hele kampen, men RN var jo kjent for sin drepende, defensive backhand – hvor der det eventuelt blitt av den?

 5. Jeg tror ikke ND har sjans på den. den kommer altfor overraskende for god fart i ballen til at man løper inn den.

  Men det som er mest slående er hvorfor RN ikke spileler flere backhandslag. Han går rundt den gang på gang, men uten å sette en vinner – og da blir man løpende veldig mye og kommer på defensiven.

  Har ikke fått sett hele kampen, men RN var jo kjent for sin drepende, defensive backhand – hvor der det eventuelt blitt av den?

 6. Moro å se ballveslingen og «kunstslaget» her, får meg til å irritere meg over at Canal + har tatt over rettighetene og jeg ikke får sett annet en Grand Slam-tennis. Helt enig i at slag av typen Federer hadde og avberget matchballen i finalen i 2008 er mer «tidenes» eller årets slag-materiale enn Nadals i macthen mot Djoko. Gleder meg til Roland Garros nå – ikke lenge igjen!

 7. Mens vi venter på Roland Garros – kan noen fortelle meg poenget med turneringen i Düsseldorf? Landskamp som ikke er Davis Cup men gir enkeltspillere ATP-poeng? Eller…? Og er det uoversiktlig og snålt eller moro?

  1. Dette er ATP-sluttspillet for lag. Davis Cup er i regi av ITF – ikke ATP. Det er vel minimalt med ATP-poeng å hente her og plasseringen rett i forkant av FO gjør jo ikke prestisjen spesielt høy.

 8. Så matchen fra Madrid og ble imponert over dette kunststykket fra Nadal. Tror nok denne høye lobben kom aldeles overraskende på Djokovic.

  Einar; Har lurt på det samme og har prøvd å finne ut hva dette er for noe uten å ha kommet til noen forklaring. Canal+ sender denne «landskampen», men har ikke sett så mye av den da jeg ikke begriper hva de spiller om. Men ATP-poeng får spillerne, det har jeg fått med meg.

  Gleder meg til Roland Garros. Vanskelig å spå utfallet denne gangen. Ser at både Federer og Nadal alt er i Paris mens Djokovic koser seg på den røde løperen i Cannes.

Legg igjen en kommentar