Verdenseneraktig

Tennis på tv:
Caroline Wozniacki – Yanina Wickmayer 4-6, 6-4, 6-4
Kvartfinale, Charleston

Denne saken handler om dametennisCaroline Wozniackis seier over Yanina Wickmayer i går hadde noe sterkt verdenseneraktig over seg. Du vet, «dette var gøy, vi har en jevn kamp her, men nå nærmer den seg slutten, og selv om jeg ikke har min beste dag, er det tross alt jeg som er nummer én i verden og skal vinne denne.»

Alle verdensenere har perioder hvor de vinner kamper som de like gjerne kunne tapt. I går klarte Wozniacki å heve seg akkurat på rett tidspunkt. Wickmayer servet på 4-3 i siste sett, og trengte bare å holde serve to ganger til for å vinne kampen.

Det var da Wozniacki brøt tilbake. På 4-4 hadde hun en breakball mot seg, men reddet den med fryktløst spill. I siste game hadde Wickmayer kapitulert, og Wozniacki vant det blankt.

Wozniackis forehand imponerte meg. Hun har fått en del tyn for den, at den er for løs og med for mye overskru. Mot slutten av kampen mot Wickmayer var det forehanden som gjorde jobben for Wozniacki. Gøy å se.

Den grønne amerikanske grusen er litt raskere enn den røde europeiske. Grustennis på damesiden er noe helt annet i dag enn da Arantxa Sanchez-Vicario regjerte. De uendelige ballvekslingene er borte. Takket være teknologien kan dagens spillere slå vinnere fra hele banen, når som helst. Det gjør grustennisen mer lik hardcourttennis. Noe av variasjonen fra de ulike dekkene i gamle dager er borte, men det gjør ingenting når underholdningsverdien er som i denne kampen.

Wozniackis seier fikk meg også til å tenke på noe annet: Hvor sterk motivasjon disse spillerne har. Ingen ville kritisert Wozniacki om hun tapte mot Wickmayer. Wozniacki har spilt mye i år, og har en lang grussesong foran seg. Hun kunne tatt et tap mot Wickmayer her for å samle krefter til viktigere kamper framover. I stedet finner hun et ekstra gir på slutten og vinner.

Bortsett fra at hun ikke har en Grand Slam-tittel, er Wozniacki en ypperlig nummer én for WTA: Hun spiller mye, vinner mye, stiller opp for fansen, snakker bra engelsk og ser bra ut.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

1 kommentar

  1. Jeg er stort sett enig, men tror ikke Woz vil være noen ‘force to be reckoned with’ på grus denne sesongen — en ting er at hun er sliten, men motstanderne har også mye bedre tid til å spille på ‘hennes’ måte, løpe opp alle toppspin-ballene hennes. Har også sett tidligere at hun kan bli frustrert når hun møter kreative grusspillere.

    Men ja, det er vanskelig å kritisere henne som #1 synes jeg. Hun har en vinner i seg, klarer å avgjøre tette kamper til sin fordel, møter opp i masse turneringer og spiller stabilt uten særlige nedgangsperioder.

Legg igjen en kommentar