Uøøøh! Aaah!

Tennis på tv:
Victoria Azarenka – Maria Sharapova 6-1, 6-4
Finale, Miami

Denne saken handler om dametennisMiami-finalen mellom Azarenka og Sharapova ble akkurat som forventet: En studie av tennissportens mange stilarter og varianter, med finesser i bøtter og spann.

De beveger seg lydløst over banen og lager ikke en lyd når de varter opp med den ene lekkerbiskenen etter den andre. Artisteriet og variasjonen i spillet deres kjente ingen grenser denne finalelørdagen. Serve og volley, chip and charge, dristige ekspedisjoner til nettet – denne kampen hadde alt dette i overflod. Til tider var de mer ballettdanserinner enn tennisspillere, og grasiøsiteten og originaliteten fikk meg til å tenke på John McEnroe og Fabrice Santoro sine storhetsda… (Hva sier du? Var 1. april i går? Ikke i dag? Ok, på tide å avbryte aprilspøken.)

Ja vel, så tuller jeg. Azarenka mot Sharapova? Mye pusting, pesing, stønning og hamring fra grunnlinjen. Begge satset stort i duellene. Variasjon? Ikke så mye, selv om begge hadde noen fine volleyer og stoppballer. Dekket i Miami er så langsomt at ballvekslingene ble lange. Azarenka ble litt tight mot slutten (hun ledet 4-0 i andre sett), men holdt unna. Det er på tide at hun markerer seg i Grand Slam-sammenheng også.

Jeg forstår at spillerne kan stønne litt når de treffer ballen. Men når Azarenka sine uøøøøh! og aaah! varer helt fra hun treffer ballen til den lander på motsatt banehalvdel, er det bare parodisk.

Forresten: Er det bare meg, eller synes andre at Azarenka ligner litt på Chris Evert. I ansiktet, uttrykket hun har når hun skal returnere serve.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

3 kommentarer

  1. Enig enig, saa ikke hele kampen men ikke allverdens nei…

    Mulig aa skrive mer om herreturneringen ogsaa Aasmund? Saa vidt jeg husker var det en ikke helt ubetydelig semifinale i gaar mellom Nadal og Federer hvor federer fikk kjoert seg ganske greit! Og noe spaadommer for finalen i morra?

  2. Enig enig, saa ikke hele kampen men ikke allverdens nei…

    Mulig aa skrive mer om herreturneringen ogsaa Aasmund? Saa vidt jeg husker var det en ikke helt ubetydelig semifinale i gaar mellom Nadal og Federer hvor federer fikk kjoert seg ganske greit! Og noe spaadommer for finalen i morra?

  3. For å være to spillere av den typen som Azarenka og Sharapova er, så var det er en kamp med mye variasjon og underholdning. Å kødde med det, var nesten litt drøyt.

Legg igjen en kommentar