Sprudlende Andrea, anemisk spill

Tennis på tv:
Maria Sharapova – Andrea Petkovic 3-6, 6-0, 6-2
Semifinale, Miami

Denne saken handler om dametennisAndrea Petkovic har på kort tid fått mange fans fordi hun er så livlig utenfor banen. Å se henne spille tennis er ikke en like stor glede. I alle fall ikke i gårsdagens kamp mot Maria Sharapova.

Petkovic er hjertelig til stede på sosiale medier, som Twitter og YouTube. Og hun danser Petkovic-dansen etter hver seier. (I alle fall hittil. Dansen ble framført for siste gang i Miami denne uka, varsler Petkovic.)

Da ungene var i seng og jeg slo på skjermen, var stillingen 6-3, 0-2 til Petkovic mot Sharapova. Det tredje gamet i andre sett ble hardt og jevnt, men Sharapova tok det. Så gikk det fort. Sharapova vant game etter game, selv om Petkovic hadde sjanser i hvert av dem. Petkovic klarte ikke å vinne et game før helt i slutten av det tredje settet.

Jeg så ikke Petkovic sin kamp mot Wozniacki i Miami, men leste kommentarene hennes etterpå. Da skrøt hun av de taktiske manøvrene hun brukte mot verdenseneren. Taktiske planer var vanskelig å se mot Sharapova fra det andre settet og utover. Sharapova kom inn i en ekstremt god rytme, hvor hun slo hardt og langt hele tiden. Petkovic var stort sett på etterskudd, og virket litt treg ut i sidene. Til tider så det ut som hun prøvde å overgå Sharapova i harde grunnlag, men det er det få som klarer når Sharapova er i form. Petkovic klarte ikke å dra ned tempoet eller få Sharapova ut av rytmen.

Jeg har alltid ment at spilleres personlighet reflekteres i måten de spiller tennis på. Pete Sampras: En ukomplisert, men viljesterk mann, og slik spilte han også. McEnroe: Opprører både i personlighet og spillestil. Borg: Rolig, metodisk utenfor og på banen.

Andrea Petkovic svekker teorien min. Hun er en sprudlende personlighet som har en hakkete og forknytt spillestil. Som jeg har sagt før: Jeg er definitivt ingen tennistrener, men kan ikke tro at Petkovic sin serve eller grunnslag er noe trenere vil vise som gode eksempler. Serven ser ut som mange biter, ikke en helhetlig bevegelse. Det ser ut som hun slår forehand med veldig knekk i albuen, og nærmest slår den som en bordtennis-variant md mye kraft fra underarmen. (Det var min første assosiasjon.) Backhanden hennes er mest armer, lite rotasjon med overkroppen. I alle fall ser det sånn ut for meg.

Men hei, vi ser alle elendige ut på våre dårlige dager, og Petkovic hadde en sånn dag i går. Sharapova holder i stillhet på å bygge seg opp til en toppspiller igjen. Nå som Dementieva er borte og Kuznetsova/Safina ser ut til å ha gjort sitt, er det ikke utenkelig at Sharapova igjen kan bli den beste russiske dama. Selv om Zvonareva fortsatt holder koken i topp 10.

Denne kampen betydde utvilsomt mye for Sharapova. Hun tapte mot Petkovic i Australian Open, og hadde denne herlige sarkasmen på lager etter oppgjøret i Miami:

More than anything, I sensed that she was tired—probably a lot of the dancing that she’s been doing—and I took advantage of it.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

2 kommentarer

  1. Det som har slått meg med Petkovic i kampene hun har vunnet er at selv om forehanden ser så krøkete ut har hun timet slagene overbevisende bra, og det har jevnlig kommet kuler med solid vinkel. Men når hun ender bakpå, ja så ser det gjerne bare kjipt ut.

    Tør ikke juble på Marias vegne før en eventuell finaleseier er sikret. Plutselig krasjes det igjen. Men bra med topp 10.

    Maria sist kamp vs Azarenka, som tok sin andre medical timeout: «What, Is Her Last Name Jankovic?»

Legg igjen en kommentar