Hvem blir årets MJMS?

Hver grussesong har sine overraskelsesnavn, spillere som plutselig finner gull i noen magiske uker om våren. Hvem blir årets svar på Martin Ververk, Maria Jose Martinez Sanchez og Aravane Rezai?

De to sistnevnte kan selvsagt gjenta fjorårets gode resultater på grus. Maria Jose Martinez Sanchez er en habil spiller som overraskende vant Roma-turneringen i fjor, hvor hun blant annet frustrerte Caroline Wozniacki ut av stilen. Noen snakket om MJMS som utfordrer til French Open. Der tapte hun i første runde, visstnok på grunn av en skade i nakken.

Aravane Rezai er en habil spiller som overraskende vant i Madrid i fjor, men forsvant i tredje runde av French Open.

Går vi enda et stykke tilbake, kommer de større grusoverraskelsene på rekke og rad. Er det andre som husker Martin Verkerk, som nådde finalen av French Open i 2003? Den høye nederenderen (det er de vel alle) gjorde ingenting før eller siden, men våren 2003 slo han Coria og Moya på vei til finalen mot Ferrero.

I 1997 kvalifiserte Filip Dewulf (Belgia) seg inn i French Open, og nådde semifinalen, hvor han tapte for like ukjente Gustavo Kuerten. (Kuerten vant tuneringen tre ganger og Dewulf nådde kvartfinalen i 1998, så de faller kanskje litt utenfor døgnflue-kategorien.)

Den aller største grusoverraskelsen gjennom tidene må være Roberto Carretero. Han var ranket utenfor 300 i verden da han vant Masters-turneringen i Hamburg i 1996, hvor han slo Kafelnikov og Corretja. Noen uker senere vant Kafelnikov French Open.

Andre som husker overraskelser fra tidligere grussesonger?

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

2 kommentarer

  1. Mange spillere som har slått nedenfra der, og «plutselig» hevdet seg. Husker selv Puerta, dopingtatt i etterkant, nådde finalen i Paris i 2005, og storspilte! En meget stor overraskelse i den turneringen – kom fra intet og forsvant nærmest fra intet!

Legg igjen en kommentar