Goerges, uttales som Goethe?

Denne saken handler om dametennis«Det gleder meg å ta deg i en feil», sa redigereren som leste min lille notis om Josef Goebbels. Jeg hadde alltid trodd at oe-stavemåten var en engelsk omskrivning av den tyske ö, men der tok jeg feil. Tyskerne kan skrive Goebbels og Goethe, og uttale dem med ö. Eller Goerges, for den saks skyld.

Julia Goerges sto for helgens lille tennisbombe, ikke i atomklassen men et godt stykke over kinaputtnivå, da hun slo Caroline Wozniacki i finalen i Stuttgart. I motsetning til visse tennisbloggere, tar ikke spillerne påskeferie.

Tennisen i Tyskland har sloknet litt i årene etter Graf, Becker og Stich. ATP-sluttspillet foregår ikke lenger i Frankfurt og Hannover. Tommy Haas, Nicolas Kiefer og Anke Huber klarte aldri å fylle skoene etter sine berømte forgjengere. For Julia Goerges var triumfen på hjemmebane en stor seier. Et frampek mot større ting, eller et lykketreff?

Jeg heller mot det siste. Nå får Goerges mye mer oppmerksomhet fra media, motspillere og ikke minst publikum (hun er ikke vond å se på). Tennis.com hadde denne kamprapporten, og jeg hengte meg opp i avslutningen av den første setningen:

Goerges just played better than Wozniacki and better than she herself usually does. It was Goerges’ match to win or lose, and she won it by hitting winners off both sides from many parts of the court.

Det som absolutt ikke var noen bombe i helga, var Nadals tittel i Barcelona. Jeg gleder meg til å se hva Djokovic klarer på grusen i år. Selvtilliten er i alle fall god, selvfølgelig.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

6 kommentarer

 1. Jeg tror ikke bare det var et lykketreff og at hun vil være en ugrei motstander for enhver i Frankrike. Var sterk mentalt foran publikumet. Det som likevel er åpenbart er hvor lett det er å løpe opp Wozniackis forehand på grus… på det underlaget blir det ingen dansk Slam i år.

 2. Fikk ikke sett matchen mellom Georges og Wozniack, så den skal jeg ikke si noe om. Men det er artig med nye fjes som gjør det godt.
  Har nettopp sett en match mellom Juan Martin del Potro og en helt ukjent portugiser, Pedro Sousa. Ville egentlig se del Potro og hvordan han takler grusen etter skadeavbrekket. Så ble jeg i steden sittende å bli imponert over 22-åringen fra Lisboa som tok Delpo til tre sett. Ellers var det fint å se Fernando Gonzales tilbake på tennisbanen. Fikk bare sett slutten av matchen, men Gonzales virket å være tilbake i ok form. Men nå var ikke motstanderen den vanskeligste, så vi får vel se hvordan det går videre.

 3. Kul att se detta resultat från Goerges. Hon har jobbat hårt och länge.
  Spelade lite med henne i Halle sommaren 2004 och då var hon inte i närheten av de svenska tjejerna i samma ålder med Johanna Larsson i spetsen.
  Det visar vad hårt och långsiktigt arbete kan ge för resultat!

 4. Kul att se detta resultat från Goerges. Hon har jobbat hårt och länge.
  Spelade lite med henne i Halle sommaren 2004 och då var hon inte i närheten av de svenska tjejerna i samma ålder med Johanna Larsson i spetsen.
  Det visar vad hårt och långsiktigt arbete kan ge för resultat!

 5. En interessant match starter nå i Estoril: Verdasco vs. Milos Raonic.

  Raonic slo Verdasco to ganger med få dagers mellomrom på rask hardcourt i vinter. En bitter spanjol uttalte da noe sånt som «Dette underlaget går det ikke an å spille på. Gi meg et skikkelig dekke og jeg skal vise jyplingen ‘real’ tennis.
  Dermed skapte Verdasco seg brukbar fallhøyde før kveldens møte på grus.

  Normalt sett burde alle odds være i spanjolens favør, men Raonic har spilt overraskende godt på grusen i år, mens Verdasco tapte første runde i Monte Carlo og boikottet Barcelona da han følte seg «dårlig behandlet av turneringsledelsen». Helt åpen denne kampen spør du meg.

Legg igjen en kommentar