Makeløse Marion

Tennis på tv:
Caroline Wozniacki – Marion Bartoli 6-1, 2-6, 6-3
Finale, Indian Wells

Denne saken handler om dametennisAh, Marion Bartoli. Det er lenge siden jeg har sett henne spille, men i finalen mot Wozniacki slo det meg igjen hvor gøy det er. Bartoli viser at det er rom for alle slags spillere og pesonligheter i toppen.

Hun er 170 cm høy, men ser kortere ut fordi hun ikke er av de tynneste. Hun slår med begge hendene på forehand og backhand. Hun har en ekstra lang racket. Hun hevder å ha en IQ på 175. Hun krangler med andre spillere. Hun hopper konstant rundt på banen mellom poengene, og slår grunnslag i luften. Serven hennes er temmelig spesiell. Hun sier rett ut at sponsorer ikke synes hun er blond nok og tynn nok til at de vil sponse henne. Bartoli er sjef, som vi sa tidlig på 90-tallet.

Jeg er ingen tennistrener, men vil tro at Marion Bartoli er et godt eksempel på hvor viktig det er å slå gjennom ballen. Hun kryper sammen for hvert grunnslag, og legger seg innover i slaget. Selv om de tohendige slagene begrenser vingespennet hennes, har hun så godt treff at hun slår temmelig hardt. Bartoli slår også med lite underskru overskru sammenlignet med andre spillere. De gangene kamera filmet bak Wozniacki og ballen kom mot henne, gikk det nesten an å lese på tennisballen i sakte fart.

Wozniacki, ja. Hun tok det første settet uten problemer. Mange har snakket om legitimiteten av hennes førsteplass på WTA-rankingen, all den tid hun mangler en Grand Slam-tittel. Indian Wells er en av de største i nivået under.

I begynnelsen av andre sett var Wozniackis spenningsnivå åpenbart. Bartoli holdt til 1-0 i andre sett. I det påfølgende gamet la hun overraskende inn noen stoppballer og lobber mot Wozniacki. Et par gode slike, og Wozniacki slengte racketen i frustrasjon. Hun ble da også brutt, og Bartoli rykket fra. Den franske jenta matchet Wozniacki fra grunnlinjen, og klarte å variere godt.

På dette tidspunktet måtte jeg ut på joggetur. Wozniacki tok det tredje settet og Indian Wells-pokalen, men jeg merker at jeg gleder meg mer til å se Bartoli igjen enn den danske verdenseneren.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

7 kommentarer

 1. Veldig morsomt og inspirerende at en med både tohåndsforhand- og backhand er helt i WTA-toppen. Artig at kvinnesiden også får et litt bredere register av spilletyper og personligheter som kan lykkes 🙂

 2. Serena Williams drar inn millioner i sponsor penger, uten å være spesielt blond eller tynn.
  Man trenger ikke 175 i IQ for å skjønne at sponsorer velger personer som gir dem mye oppmerksomhet, og da helst positiv. Selv om det hevdes at all reklame er god reklame.
  Bartoli er ikke alene blant toppspillerne, om å ha problemer med å tiltrekke seg sponsorer. Jelena Jankovic slet med å få/bli enig med racket produsent. Davidenko blir heller ikke nedringt.
  Kanskje man skal gå litt i seg selv.
  Under en kamp tok tv-kommentatoren tiden på Bartoli, mellom servene. Hun dro bevisst ned tempo på kampen, ved å bruke for lang tid.
  De største stjernene slipper alltid unna med å dra ut tiden, klaging, overdrive skader osv,
  men resten må nok innse at det går utover deres popularitet hos publikum og sponsorer.

 3. @Åsmund

  Åsmund,
  poenget mitt er at man trenger ikke være blond eller tynn for å få sponsorer. Ikke trenger man å vinne Grand Slam titler heller.
  Frankrike er et stort tennisland med klesmerker som er tungt inne i tennis, og har populære spillere som Monfils, Tsonga, Gasquet, Rezai.
  Monfils er tynn, men ellers stemmer ikke de andre(blond, tynn, Grand Slam titler)kriteriene på noen av dem.
  Hva gjør det lettere for dem å skaffe seg sponsorer?
  Byr de mer på seg selv?,
  og er det kanskje bare slik at de appellerer mer til publikum og sponsorer ved sin oppførsel?

 4. Alltid morsomt med variasjon.. skulle bare ønske at jeg fikk se de WTA-tilfellene av unik spillestil som jeg virkelig liker gjøre det godt – som Martinez Sanchez. Kanskje får jeg se henne på TV i dag, i det minste, siden hun spiller mot Clijsters.

Legg igjen en kommentar