Lendl er feil mann

Andy Murray har kvittet seg med Alex Corretja, og Ivan Lendl skal være aktuell som ny trener. Det er neppe en god idé, etter min mening. Lendl har stort sett spilt golf de siste 17 årene, og har ingen trenererfaring av betydning. Og han er ikke den som kan få Murray til å senke skuldrene og få humøret tilbake.

Andy Murray har aldri vært noen humørklump på ATP-touren, og akkurat nå har han heller ingen grunn til det. Etter finaletapet i Australian Open mot Djokovic har Murray tapt tre kamper, mot Baghdatis, Young og Bogomolov. For Murray er det sikker like irriterende at absolutt eksperter, fra Martina Navratilova til Tim Henman, Boris Becker og hele den britiske pressen, har sterke meninger om alt han gjør.

Nylig ble det kjent at Murray har kvittet seg med Alex Corretja, som har hjulpet Murray med grustennisen tidligere. Murray har til tross for samarbeidet aldri vært noen stor trussel på grusen, så det er kanskje ikke så overraskende at han slutter å jobbe med Corretja.

Hva med Ivan Lendl? I likhet med Corretja var Lendl en spiller som fikk maksimalt ut av karrieren sin. Han spilte stødig tennis fra grunnlinjen, og var aldri noen publikumsyndling. Ikke ulikt Murray, med andre ord. Dessuten brukte Lendl mange forsøk før han vant en Grand Slam-turnering, og tapte sine fire første GS-finaler.

Lendl kan sette seg inn i Murrays situasjon, på en «I feel your pain»-måte. Men er det dette Murray trenger? Skotten har et av de beste tennishodene på ATP-touren, og kan på sine beste dager konstruere poeng som få andre. Han trenger ikke taktisk hjelp.

Jeg tror Murray hadde hatt bedre av en person som kunne lære ham å gi mer f. Slutte å tenke så mye, og klare å slappe av i de viktigste kampene. Få tilbake humøret og selvtilliten, og finne gleden ved tennis igjen. Den virker ganske langt borte nå. Jeg kan si mye fint om Ivan Lendl, men hvis jeg ville hatt en inspirator, ville jeg nok ringt andre.

For eksempel Lendls gamle erkerivaler John McEnroe eller Jimmy Connors.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

3 kommentarer

 1. Har var det mange frie påstander. Hvordan kan du mene at Lendl ikke er den rette trener ? Trenerrollen har med motivasjon å gjøre, og på dette nivået kanskje finne de små endringene som kanskje får det til å løsne for Murray. Løsne og løsne. Mannen er jo topp 5, så nivået er fortsatt greit.

  At han har gjort noen «upressede» feil de siste månedene er vel overkommelig. Federer taper jo også for noen topp 100 spillere innimellom. Hvorfor skal han velge en av de andre trenerne som går på rundgang mellom topp 20 spillerne ? Hva kan de gjøre annet enn forgjengeren gjorde. Lendl kan sikkert gå nye veier.

  Synes det er høres veldig spennende ut med Lendl. Han var unik på sin tid. Han var den absolutt best trente tennispiller i verden dengang, og har kanskje roen og tålmodigheten som Murray trenger å lære noe av. Om han mangler smil, eller noe karisma, avgjør ikke tenniskampene, men heller kampen om sponsorene.

  Jeg mener derimot at Murray «ikke» har en av de beste tennishodene, selv om han varter opp i ny og ned med blendene slag. Han mister imidlertid hodet raskere enn de fleste, og der kan kanskje Lendl hjelpe ham mest.

 2. Har var det mange frie påstander. Hvordan kan du mene at Lendl ikke er den rette trener ? Trenerrollen har med motivasjon å gjøre, og på dette nivået kanskje finne de små endringene som kanskje får det til å løsne for Murray. Løsne og løsne. Mannen er jo topp 5, så nivået er fortsatt greit.

  At han har gjort noen «upressede» feil de siste månedene er vel overkommelig. Federer taper jo også for noen topp 100 spillere innimellom. Hvorfor skal han velge en av de andre trenerne som går på rundgang mellom topp 20 spillerne ? Hva kan de gjøre annet enn forgjengeren gjorde. Lendl kan sikkert gå nye veier.

  Synes det er høres veldig spennende ut med Lendl. Han var unik på sin tid. Han var den absolutt best trente tennispiller i verden dengang, og har kanskje roen og tålmodigheten som Murray trenger å lære noe av. Om han mangler smil, eller noe karisma, avgjør ikke tenniskampene, men heller kampen om sponsorene.

  Jeg mener derimot at Murray «ikke» har en av de beste tennishodene, selv om han varter opp i ny og ned med blendene slag. Han mister imidlertid hodet raskere enn de fleste, og der kan kanskje Lendl hjelpe ham mest.

 3. Jeg synes Erik har noen gode poenger her. Murray trenger noen som kan hjelpe ham over den siste kneika – å vinne Grand Slam turneringer. Taktisk og teknisk er han god nok allerede, men det mangler tydeligvis noe mentalt.

  Som Åsmund skriver har Lendl også vært der og han bør kunne ha noe å bidra med hva gjelder å holde fokus i pressede situasjoner og ikke minst gi Murray tro på at han er god nok.

  Utfra hvordan de var som spillere har jeg mer tro på at Lendl kan lære Murray å holde hodet kaldt enn f.eks hva McEnroe og Connors er i stand til.

Legg igjen en kommentar