Helgens helter

Denne saken handler om Davis CupJeg tilbrakte lørdagen og søndagen på snøen i Setesdal (og i telefon til bilbergingsfirmaer, men det er en annen historie), og fikk ikke med seg Davis Cup-oppgjørene mens de hendte. Men for en helg det var for DC-folket!

Åttendelsfinalene er første runde i toppdivisjonen av Davis Cup. At Spania, Serbia, USA og Argentina vant sine kamper, var ingen bomber. Men de fire andre oppgjørene fikk overraskende utfall, i alle fall sett med mine øyne:

Sverige – Russland 3-2. Sverige i single er Robin Söderling. Russerne har en haug med gode folk. Svenskene hadde tydeligvis ikke lest disse pessimistiske sidene i manus, for både Söderling og Joachim Johansson (du husker ham?) vant sine to første singlekamper. Aspelin og Lindstedt vant doublekampen, og dermed var svenskene videre etter de tre første kampene. Når Hellner tapte mot Northug i Kollen, er det kult at de knekker russerne i en langt større idrett enn langrenn. Russland manglet Davydenko og Youzhny, men dette er sterkt av svenskene uansett hvordan man ser på det. Hjemmebane mot Serbia i kvartfinalen. Jeg lukter svensk DC-feber i sommer.

Tsjekkia – Kasakhstan 2-3. Dette er rundens bombe. Tsjekkia har DC-tradisjoner langt tilbake til Lendls dager. Kasakhstan spiller i øverste nivå for første gang. Tsjekkerne hadde hjemmebane, og tok ledelsen 2-1 etter doublekampen. Berdych (7) skulle avgjøre det i fjerde kamp mot Golubev (43), men klarte han det? På ingen måte, Golubev vant 3-1 i sett, før Kukushkin slo Hajek i den siste singlekampen. Kasakhstan møter Argentina på bortebane i kvartfinalen i juli, og det er ingen umulig oppgave. Stilig. Roll over Vladimir Smirnov, det er nye idrettshelter i landet.

Kroatia – Tyskland 2-3. Marin Cilic bekreftet at han er på vei oppover, med to seire på sine to singlekamper. Det hjalp ingenting, for de andre kroatene tapte sine kamper. Jeg vet ikke hvorfor ikke Karlovic spilte singlekamp nummer to. Kohlschreiber slo Dodig der, slik at det sto 1-1 etter første dag. Da tyskerne vant double og Cilic vant sin andre singlekamp, ble Karlovic kastet på banen i siste singlekamp mot Petzschner. At tyskeren vant i tre sett, de to siste i tiebreak mot servesterke Karlovic, er imponerende. Det finnes et liv etter Becker, Stich og Haas.

Østerrike – Frankrike 2-3. Okei, ingen bombe dette. Frankrike har et jevnere lag. Men all honnør til Østerrike som klarte å presse fram en femte og avgjørende kamp etter at de lå under 0-2 i kamper, før de vant de to neste. Hadde jeg vært østerriksk trener, ville jeg imidlertid brukt gamle Stefan Koubek i siste kamp i stedet for Martin Fischer.

Kvartfinaler:
Sverige – Serbia
Argentina – Kasakhstan
USA – Spania (hå-hå-hå!!)
Tyskland – Frankrike («don´t mention the war»)

Les også Peter Bodos kommentarer til DC-kampene.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

2 kommentarer

 1. Artig med seier for Pim-Pim Johansson, men Sverige hadde neppe regnet med det i forkant.
  Mot Argentina i fjor tabbet svenskene seg (i mine øyne) ut ved å sende tre singlespillere og en doublespiller. De tapte double-kampen og da hjalp det lite at Søderling vant sine singlekamper.
  Mot Russland i helga byttet de ut Vinciguerra med doublespesialisten Aspelin, og ville ha tatt seg videre selv om Pim-Pim hadde tapt.

  Mot Serbia bli det andre boller og Søderling må nok vinne begge singlekampene om svenskene skal ha en sjanse. Det betyr at han må slå Djokovic, noe han vanligvis ikke gjør.

  På AMQJ-bloggen foreslår leserne at svenskene finner frem landets raskeste underlag til denne kampen. Men jeg lurer litt på om de rett og slett bør velge grus.

 2. @Knut
  Vinciguerra har hatt noen traurige DC-opplevelser, så kanskje like greit at han ikke var med. Jeg tror også Sverige har god sjanse på grus. Båstad-turneringen spilles vel rett rundt den tida de skal møte Serbia? Smart plass å legge det.

  Söderling har jaggu spilt mye tennis i vinter. Og vunnet nesten alle kampene. For en mann!

Legg igjen en kommentar