En flørt med andre idretter

Tilgi meg, tennisfolk. Jeg tilstår, tennis har ikke vært mitt eneste idrettsmessige lys de siste dagene. Jeg har flørtet med andre idretter. Fredag sto jeg på slalåmski (fra før carvingens dager), lørdag gikk jeg på langrenn og samme kveld så jeg på fotballandskamp.

Alt dette skjedde på vakre Hovden i Setesdal. Turen til Auversvatn og Tjørnbrotbu fra sentrum anbefales, selv om hælene mine forteller meg at jeg burde kjøpt et nummer mindre i skisko. Au.

(Men bortsett fra gnagsår: Er det noen idretter som har færre skader enn langrenn? Kan ikke huske så mange saker om folk som skader seg i normal utøvelse av langrenn (bortsett fra utforkjøringer). Det må være en god sport for kroppen sammenlignet med f.eks håndball, fotball og tennis, med alt det disse idrettene medfører av leddslitasje, ødelagte knær og slitte sener. Kast gjerne lys over hypotesen min i kommentarfeltet.)

Men. Tennis. Det spilles i Miami akkurat nå. Jeg er litt mer sugen på grustennis nå, merker jeg. Det mest overraskende hittil er Wozniackis tap for Petkovic. Caroline har ikke vondt av en tidlig tap nå, tror jeg. Hun vant Indian Wells og har en lang vår i vente, med førsteplassen på rankingen og alt det medfører av oppmerksomhet.

Kan Wozniacki klare på grus? Jeg er spent. Hun mangler kraften til å slå gjennom grusen, men har tryggheten og fotarbeidet til å få tilbake massevis av baller.

På herresiden fortsetter alt som før: Federer, Djokovic og Nadal vinner, Murray og Roddick tapte. James Blake må nærme seg slutten av karrieren, og tapte soleklart mot Djokovic. Apropos det, hva driver Fernando Gonzalez med om dagen? (Å ja, han driver opptrening etter en operasjon i fjor høst.) Og når vi først snakker om nedtur, når skal Samantha Stosur begynne å vinne kamper igjen?

Ser noen høydepunkter fra Dolgopolov mot Tsonga nå. Dolgopolv er så talentfull og lett i kroppen at han er nødt å være en framtidig toppspiller.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

6 kommentarer

 1. Bodo har en sak om Wozniackis tap i dag, som bringer opp et spørsmål det er vanskelig å svare på: Var det Petkovic selverklærte slagplan som vant kampen, eller dårlig dag for Wozniacki? Jeg tipper det var litt av begge deler, men det er ingen tvil om at Petkovic har et poeng i at mange har fått svi fordi de tror de bare kan ‘outpower’ Woz og kjøre på full pupp… det så vi blant annet i Indian Wells semifinale mot Sharapova. Petkovic ser kanskje litt stiv ut når hun beveger seg rundt, men hun kan slå hardt og om hun blir en taktiker også er hun alltid farlig.

  Forøvrig herlig å følge med på Petkovic og Ivanovic sitt double-eventyr. Snakk om å ha det moro med tennis, og det kan vel umulig skade for Ivanovic sin singlekarriere heller.

 2. Jepp, helt enig Jokke. Godt innlegg.

  Ellers fint med bredde i idretter – godt poeng om langrenn. Den idretten som ligger nærmest bevegelsesmønstret til mennesket – ekstremt godt for ledd og knær. Håper turen var fin!

  Gleder meg til grus nå!

 3. @jokke
  At turneringer har doubleklasse, må være gull for spillerne. Rustne singlespillere kan bruke det som volleytrening. Det bygger relasjoner mellom spillere på en tour hvor det sikkert er masse spisse albuer. Double gir penger i kassen for spillerne, og lar publikum se spillerne i en uvant setting.

 4. Av nedturer må også Andy Murray nevnes. Nå har han to strake tap mot spillere ranket 100+, appåtil på favorittdekket hardcourt. Finaletapet i Melbourne må virkelig ha gått innpå fyren. Hvis det er noen trøst er det ennå et stykke igjen opp til Guillermo Corias FO2004 hva gjelder karriereødeleggende tap.
  Nå har Murray sparket Corretja som coach og er på utkikk etter en med «Grand Slam-erfaring». Visstnok har Ivan Lendl meldt sin interesse. Morsom tanke om ikke annet.

  Vedr. skader: sykling må vel ligge der oppe sammen med langrenn?

Legg igjen en kommentar