En arrangørs drøm

Folkene bak Indian Wells-turneringen kunne ikke fått en bedre utvikling enn dette: De beste spillerne cruiser gjennom de innledende kampene og USA har tre spillere med når vi er framme i åttendedelsfinalene.

Federer og Djokovic avga 2 og 1 game i sine kamper mot hhv Chela og Gulbis. Mange hadde nok gledet seg til neste runde mellom Federer og Raonic, men amerikanske Ryan Harrison slo Raonic i tre sett.

Roddick og Querrey er også med videre. Roddick klorer seg fast i verdenstoppen selv om han jevnlig blir beskyldt for å være fantasiløs og over toppen, og Querrey er kanskje på vei ut av skyggedalen.

Söderling og Murray er borte, men de har på langt nær samme publikumsappell som amerikanerne, Federer, Djokovic og Nadal. Legg til Gasquet og Del Potro, og du har en kanonturnering.

Hvem vinner? På øverste halvdel av trekningen ser jeg ingen andre enn Del Potro som kan utfordre Nadal. På nederste del finner vi Djokovic, Federer og Roddick. Djokovic er nødt å tape en gang, men det er vanskelig å argumentere mot hans 14-0-statistikk i 2011. Kan ikke se for meg at Federer klarer å gire seg opp for en Masters-tittel akkurat nå.

På damesiden måtte Clijsters trekke seg med skade, men igjen: Mange av de kjente fjesene er fortsatt i turneringen. Ikke nødvendigvis de beste spillerne, men navnene som folk kjenner: Ivanovic, Sharapova og Wozniacki.

Wozniacki er sikret førsteplassen på rankingen etter at Clijsters trakk seg, og det ville fjernet litt av buzzet rundt 1.-plasslegitimiteten dersom hun vant Indian Wells. Motstanden framover er absolutt overkommelig.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

2 kommentarer

 1. Flere år har jeg tenkt; Indian Wells er en litt merkelig turnering. I fjor feks forsvant den ene favoritten etter den andre og Ivan Ljubic stod igjen som vinner. Den som hadde satt penger på det ville nok fått en god slump tilbake.
  Også i år føler jeg at det er en ganske uforutsigbar turnering.
  Nå har vi kommet til kvartfinalene og både Nadal, Federer og Djokovic henger med. De har følge av Del Potro, Robredo, Wawrinka, Gasquet og Karlovic.
  Så flere av åttendedelsfinalene, og sitter igjen med følelsen av at det kun kan være en favoritt igjen; Djokovic. Han spilte en strålende match mot Troicki. Nadal slet mot Devvarman og jeg har sjelden sett verdenseneren spille så elendig. Ingen ting stemte. Federer slet seg også videre. Det kunne like godt vært Harrison som stod igjen som vinner. Del Potro virret rundt og det er et under at han greide slå ut Kolhlschrieber. Kommentatorene sa Del Potro hadde magetrøbbel, og slik så det også ut. Robredo spilte et strålende første set, men så måtte han også ha leghjelp. Wawrinka spilte en god match og slo ut Berdych i tre set. Så ikke Karlovic mot Montanes, men tror nok Nadal skal få det tøft mot den hardtservende store mannen. Likeledes tror jeg Federer skal få slite mot Wawrinka.
  Men – også tennisballen er rund så vi får nå se hvordan det går i løpet av kvelden og natta. Likevel – setter en knapp på at det er Novak Djokovic som skal stå øverst på pallen søndag.

 2. Det lukter Djokovic av dette, ja.

  Morsomt for Harrison at han slo Raonic. Som junior hadde han 2-1 innbyrdes mot den to år eldre kanadieren og han må ha fått noe å tenke på etterhvert som Raonic radet opp seire i vinter.

Legg igjen en kommentar