Amerikansk mellomspill

Folkene hos tennis.com er overlykkelige over at det spilles Masters-turnering i Indian Wells. Sjekk hjemmesidene deres, så får du nesten inntrykk av at dette er like stort som Wimledon.

Jeg skal ikke klandre dem. Vi har lagt bak oss februar, og selv om det skjedde mye spennende i de ukene, føles det som det er nå sesongen begynner for alvor etter «tjuvstarten» i Australian Open. Masters-turneringer i Indian Wells og Miami, og så rett til grusen i Europa.

Apropos dette med grusen: Hvis vi legger til grunn at tennisens hjørnesteiner er de fire Grand Slam-turneringene, er Masters-turneringene i USA i mars merkelige poster på programmet. Dramaturgisk sett har de ingen funksjon, for de bygger ikke opp mot en kommende Grand Slam-turnering. Den neste GS på hardcourt er ikke før i slutten av august. Indian Wells og Miami betyr selvsagt mye for rankingpoeng og prestisje, men er bortsett fra det noe som «hakker» litt i den naturlige progresjonen i tennisåret.

De beste mennene og damene spiller i Indian Wells, og mange av dem stiller i double også. Federer og Wawrinka brukte 49 minutter på å slå Nestor/Mirnyi 6-1, 6-2. Sveitserne har OL-gull i double, men spiller lite double. Federer er ranket 335 i double, Wawrinka er 500.

Nestor og Mirnyi er begge i topp 10 på double-rankingen. At Federer og Wawrinka kan slå dem så lett, øker ikke akkurat respekten for doublespesialistene i mine øyne. Er det virkelig så enkelt å koble seg over på double-tankesporet for to singlespillere? Steve Tignor skriver at Nestor og Mirnyi er gamle og halvskadde, så jeg bør kanskje ikke være så streng med dem.

[polldaddy poll=4708052]

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

2 kommentarer

  1. Snittalderen på de topprankede doublespillerne er langt høyere enn for singlespillere, så jeg synes godt du kan være strenge med dem. Federer/Wawrinka slo forøvrig hhv. de 1.seedede (Bryans) og 3.seedede (Bhupati/Paes) i denne turneringen på vei mot OL-gullet i Bejing – i strake sett. Så det er nok ikke tilfeldig at de nå enkelt slår 2.seedede.

    Tignor skrev at humøret var på topp hos Nadal & co og fremhevet Murray som spesielt imponerende i double. I natt tapte han i strake sett mot Donald Young(!) så det blir interessant å se hvordan det slår ut på humøret i neste doublekamp.

  2. @Knut
    Lurer på hva som foregår i hodet til Murray nå. Kverner fortsatt Australian Open rundt der oppe?

    Murray pleier jo å slå godt fra seg i disse Masters-turneringene på hardcourt. Donald Young bør normalt være frokostmat for Murray.

Legg igjen en kommentar