Tre titler på halvannen måned

Det har vært mye snakk om den nye stjernen Milos Raonic og Australian Open-vinner Novak Djokovic hittil i 2011. En annen spiller har vunnet tre turneringer allerede, uten at det har gitt ham så mye oppmerksomhet.

Hvem? Robin Söderling. Jeg trodde 2011 skulle bli året da svensken falt tilbake til gammelt nivå, et sted mellom 10 og 20 på rankingen. I stedet holder han stand på fjerdeplass. Han har aldri før vunnet mer enn to titler i en sesong. Vi skriver bare februar, og han har tre i sekken i 2011 allerede! Imponerende.

Söderling beveger seg ikke så uanstrengt som mange av de andre toppspillerne, og slagene hans er mer skremmende enn vakre. Men han har funnet et spill som fungerer, og det er viktigere enn all verdens estetiske kvaliteter.

Söderling ville selvsagt byttet alle de tre små turneringsseirene (Brisbane, Marseille, Rotterdam) inn i Australian Open-seier, men han tapte i fem sett mot Dolgopolov.

Det virker som Söderling har et fornuftig kampprogram framover. Davis Cup, så de to Masters-turneringene i USA før det blir grus i Europa.

Etterveksten i svensk tennis er ikke all verden ennå. Söderling er eneste svenske i topp 200. Joachim Johansson (750) og Andreas Vinciguerra (636) var i sin tid i toppen, men det virker urealistisk at noen av dem blir det igjen.

18 år gamle Daniel Berta vant juniorklassen i French Open i 2009. Han er ranket 816 i verden nå, og det blir spennende å se hva han får til i 2011.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

2 kommentarer

 1. Har ikke sett RS i aksjon nylig, men hvorfor er ikke slagene hans «vakre». På meg virker det som RS slår en høytsprettende, toppspinn ball rettere og flatere tilbake – og at det er hårfint mer effektivt en f.eks. Federers returer på Nadals baller. Han går/hopper som RF også høyt opp og tar den. Ganske vakkert og effektivt spør du meg.

  Synes han beveger seg bra også, kanskje ikke så kattemykt som RF, men rasjonelt. De tre siste årene hvor jeg har sett RS i aksjon, synes jeg den største forandringen er at han bygger opp poengene bedre.

  Serven er jo veldig bra – og viser at Sampras/Federer/Raonic måten ikke er den eneste veien til en god serve.

  Ser ut for meg som om kampprogrammet er rettet inn mot FO. Etter to finaler så er vel RS veldig innstilt på å ta den, og det ville være fullt fortjent. Men det er veldig tett og jamt i toppen av herretennisen for tida – og langt igjen til FO.

 2. Har ikke sett RS i aksjon nylig, men hvorfor er ikke slagene hans «vakre». På meg virker det som RS slår en høytsprettende, toppspinn ball rettere og flatere tilbake – og at det er hårfint mer effektivt en f.eks. Federers returer på Nadals baller. Han går/hopper som RF også høyt opp og tar den. Ganske vakkert og effektivt spør du meg.

  Synes han beveger seg bra også, kanskje ikke så kattemykt som RF, men rasjonelt. De tre siste årene hvor jeg har sett RS i aksjon, synes jeg den største forandringen er at han bygger opp poengene bedre.

  Serven er jo veldig bra – og viser at Sampras/Federer/Raonic måten ikke er den eneste veien til en god serve.

  Ser ut for meg som om kampprogrammet er rettet inn mot FO. Etter to finaler så er vel RS veldig innstilt på å ta den, og det ville være fullt fortjent. Men det er veldig tett og jamt i toppen av herretennisen for tida – og langt igjen til FO.

Legg igjen en kommentar