Gatemoter, moter, outfiter og makeup

Vixen Blog Awards er delt ut, og jeg vant selvsagt ingen pris der (det skulle tatt seg ut). Av priskategoriene skjønner jeg at jeg blogger om HELT feil ting når jeg velger å skrive om tennis. I alle fall dersom målet er heder og ære, eller store lesertall.

Dagbladet.no har listet opp kategoriene og vinnerne:

Årets blogger: Linnéa Myhre
Årets kjendisblogg: Rachel Nordtømme
Årets moteblogg: Camilla Pihl
Årets gatemoteblogg: The Streethearts
Årets inspirasjonsblogg: Livingdoll
Årets makeup-blogg: Iselin Pettersen
Beste dagens outfit-blogg: The Showmanship
Årets fotoblogg: Kari Kjøsnes
Årets internasjonale blogg: Elin Kling
Årets nykommer-blogg: Tommylife

Som man forstår: Blogging handler mest om klær og utseende. Moteblogg, outfit-blogg, gatemoteblogg og makeup-blogg er tre forskjellige klasser. Hva med en kategori for, tja, beste meningsblogg? Okei, når prisen deles ut av magasinet Vixen («Music & Fashion»), er det ikke så overraskende at inndelingen er som den er.

Norges beste blogg er for øvrig Paul Chaffeys. Eller hva mener du?

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

9 kommentarer

 1. Norges beste blogg er utvilsomt tennisbloggen – den eneste bloggen jeg leser fast. Synd å se utviklingen ovenfor med alskens nominasjoner av mote, make-up, mat og outfit-blogger. Det som er enda mer synd er at det legges opp til et samfunn hvor ignoranse og lite viten blir hyllet som noe å ettertrakte, hvor en fyr som Jan Thomas plutselig blir folkehelt over natta, en fotballdameblogg får 105 kommentarer for å legge ut et bildet av frokosten sin, mote- og klærblogger stjeler priser og lesertall og kanskje det verste eksempelet på dagens kommersielle verden Disney Channel, hvor parodiske tenåringer lever i drømmeverdener i luksus, og formidler et budskap om at det er viktig å være moteriktig, å være populær, og at man aller helst skal være kjendis for å bety noe.

  Folk aper for mye etter populær-blogger, populær-TV og populær-medier og det tøyset som spys ut i disse flate blekkene. Innenfor den forståelsesrammen er der ting skjer, og den er ikke vid… Kunnskap er rikdom, og man forblir blakk om man kun lar seg underholde av Top Model, Big Brother, Danielle Steele, moteblogger, MTV og Dorthe Skappel. Utrolig mange har mye å hente på å kunne lære seg at kvaliteten på livet er viktigere enn mengden sølvpenger og «prestisje», skjønt ikke så mye prestisje å bidra til å forfekte lavkulturen…

  Kvalitet over kvantitet – alltid. Årets blogger: Åsmund Å.

 2. Ingen årsak 😉

  Norsk kultur har falt sammen de siste ti årene. Lavkulturen har slått rot, og bæres nettopp fram av disse mote- og makeup-bloggene, kommersielle tv-kanaler og medier som skriver om kjendisoppslag og heksejakter på personer de «bestemmer» seg for skal tas. Folkeopplysningen er det verre med. Synd at samfunn legger opp til at «plastikkverdier» og lite viten blir hyllet som noe å ettertrakte. Det har blitt en litt «fordumming» av samfunnet, og det er på tide å rope varsku for utviklingen. Pengeinteresser styrer over alle andre interesser, og folk lar seg blende av bling bling. Det er helt naturlig, men ikke oppskriften på et sunt samfunn.

  Heldigvis er det iallfall en kvalitetsblogg som er å lese!

 3. Slenger meg på Marat. Jeg kommenterer ikke så mye, men sjekker som regel bloggen din flere ganger til dagen for å se om det er kommet nye innlegg eller kommentarer. Interessant, solid skrevet innhold som fremheves av særdeles mye bra kommentarer gjør at denne bloggen definitivt fortjener betegnelsen som «Den beste norske bloggen om tennis».

  Hvis jeg kommer over en eller annen bloggkåring der jeg har stemmerett, så går ihvertfall min stemme til tennisbloggen.net 🙂

 4. At Vixen ender opp med de vinnerne de gjør er i seg selv ikke noe problem. Det er mye verre at f.eks Aftenposten slår opp at «Årets blogger ble …» – helt løsrevet fra konteksten Vixen opererer i. Slik blir blogging stemplet som en aktivitet for tenåringsjenter og det de er opptatt av.

  Så stå på Åsmund! Heller kvalitet enn kvantitet.

 5. Slenger meg paa trenden her: Bloggen din er konge Aasmund!

  Eneste jeg savner mer av er Updates under GrandSlam turneringene. Er veldig mye bra stoff foer turneringene starter, saa er det ofte litt mangelfult frem til kvart/semi.

  Mye spennende de foerste rundene saa kult aa hoere litt mer da!

  Staa paa videre med den beste bloggen 🙂

 6. Slenger meg paa trenden her: Bloggen din er konge Aasmund!

  Eneste jeg savner mer av er Updates under GrandSlam turneringene. Er veldig mye bra stoff foer turneringene starter, saa er det ofte litt mangelfult frem til kvart/semi.

  Mye spennende de foerste rundene saa kult aa hoere litt mer da!

  Staa paa videre med den beste bloggen 🙂

Legg igjen en kommentar