Bane 1 er dødsdømt

Denne uka ble det klart at French Open fortsetter på samme sted som i dag, i sørvestre Paris. Det er godt at franskmennene gravla flytteplanene, men i den planlagte moderniseringen av anlegget forsvinner tennisens beste arena.

Jeg snakker selvsagt ikke om Suzanne Lenglen-banen eller Philippe Chatrier-banen. Jeg har sett kamper på begge, og selv om det var store opplevelser, kan ingen av dem måle seg med Bane 1, Court 1 på Roland Garros. Tribunen er helt rund, og derfor er banen kalt Okseringen. Her er Julien Benneteau i 2006:

Det er den minste av de tre store banene på anlegget. Her spiller ikke Federer, Serena og Nadal, men kvalitetsfolk mellom 10 og 30 på rankingen (sånn cirka). Fordi den jevne franskmann heller vil sitte på en av de større banene, er det mulig å få gode billetter til bane 1. Jeg har sett Djokovic, Haas, Venus Williams, Baghdatis og Dementieva spille her, og selv fra bakerste rekke føles det som du sitter tett på.

Les Christopher Clareys artikkel om planene framover for Roland Garros. Dette avsnittet skjærer meg i hjertet:

The current No. 1 court, an intimate circular showplace built in 1980 and known as “the bullring,” is set to be demolished to create more space for hospitality and other facilities.

De river den beste banen fordi…det skal bli flere VIP-restauranter? Flere smiskesoner mellom sponsorer, agenter og spillere?

I artikkelen gjøres det et poeng av at French Open er den minste av Grand Slam-turneringene i areal. Jeg ser ikke helt problemet. Noen må være minst. Ja da, det er trangt på Roland Garros, men er det armslag du er ute etter, kan du dra på fjelltur eller se norsk divisjonsfotball.

Planene for Roland Garros høres en smule umusikalske ut i mine ører. Rive botaniske fellesgoder for å få plass til mer tennis? Hm.

The plan, after the vote on Sunday, is to renovate and cover the existing center court, known as the Philippe Chatrier court, and to expand the tournament grounds to 13 hectares by taking over nearby municipal courts and, more controversially, expanding into the adjacent public botanical gardens. A new show court with at least 5,000 seats is to be built inside the gardens, and according to Delanoë and French tennis officials, it will conform to the architectural style of the grand greenhouses already on site.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

5 kommentarer

  1. Har selvt vaert paa No. 1 flere ganger og den er definitvt en av mine favoritter. Men den tar veldig mye plass uten at den har saa altfor mange seter. Kan skjoenne at de oensker aa gjoere noen endringer, men likevel synd for den har en spesiell sjarm!

  2. Har selvt vaert paa No. 1 flere ganger og den er definitvt en av mine favoritter. Men den tar veldig mye plass uten at den har saa altfor mange seter. Kan skjoenne at de oensker aa gjoere noen endringer, men likevel synd for den har en spesiell sjarm!

  3. Kan jeg skrive om noe helt annet under denne posten? (i mangel av et forum eller et annet sted på bloggen for korte kommentarer om noe helt annet) Jeg gjør det uansett:

    Jeg kan ikke fatte og begripe hvordan Verdasco klarer å holde seg innenfor topp 10! Greit nok at han tapte en Masters 250-turnering mot Raonic, men så å ryke i første runde to 500-turneringer på rad.. Det samme skjedde i høst, da vant han vel knapt nok en kamp etter US Open. Og bortsett fra AO i 2009 har han vel ikke nådd semifinale i noen Grand Slam-turnering. At han fortsatt er innenfor topp 10 sier kanskje mest om nivået på de nest best utøverne for tiden?

Legg igjen en kommentar