Alle elsker sammenheng

Hvorfor selger romaner så mye mer enn lyrikk? Fordi vi liker at ting har en begynnelse og en slutt, og at det er en historie vi kan følge. Oppbygning, fortsettelse og sammenheng er viktig for oss. Fortsettelse i ekstremform er føljetongene, alt fra Knausgård til Harry Hole, hvor vi følger samme person over mange år.

Derfor lever tennisen veldig godt for tiden. Det finnes mange lange historier som du kan følge. Du slipper å forholde deg til en masse folk som forsvinner like fort som de dukker opp.

Spesielt herretouren er inne i en god periode. De vante fjesene dominerer fortsatt, samtidig som nye fjes blander seg inn. Februar har et dårlig rykte i tenniskretser, men i år leverte måneden varene.

Nadal og Murray er skadet, og folk begynner kanskje å bli litt lei av Federer. I stedet har Djokovic etablert seg som mannen å slå for øyeblikket. Han er ubeseiret i 2011, og tok seg enkelt av Federer i Dubai i går. Disse to kampene er de eneste Federer har tapt i 2011. Når touren etter hvert flytter seg til Indian Wells og Miami, er Djokovic utvilsomt mannen å slå. Han har spilt kanongodt det siste halvåret, og det blir spennende å se om han kan utfordre Nadal på grusen. Og hvor lenge han kan spille på dette høye nivået.

Det finnes lange linjer å følge også lengre nede på rankingen. Ta Robin Söderling og Andy Roddick, som begge har vunnet titler i 2011, Roddick i finalen mot Milos Raonic, som sørger for at det ikke er helt stillstand i toppen. Og Juan Martin Del Potro, som jobber seg oppover rankingen etter skade. (Et comeback er alltid godt stoff.) David Ferrer og Nicolas Almagro fortsetter å vinne små grusturneringer.

WTA-touren sliter litt mer, men ikke skyld på Zvonareva og Wozniacki, som spilte finale i Qatar i helga. WTA-touren trenger alle stjernene de kan få akkurat for øyeblikket, med Serena fortsatt på sidelinja, Henin borte, de fleste russerne på nedadgående og Clijsters passelig interessert mellom Grand Slam-turneringene. Serena håper å gjøre comeback i French Open, er siste nytt.

Jeg håper en sportsjournalist prøver å finne ut hva denne mystiske skaden hennes egentlig er. Hun skal ha skadet den i Belgia i fjor sommer. Greit nok, men det må være en hekkans fotskade når den klarer å sette henne ut av spill i et helt år. Jeg mener, folk kommer raskere tilbake fra beinbrudd enn det Serena har gjort etter sin skade.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar