Veldedigheten som bør bli et fast innslag

Denne saken handler om Australian OpenFjorårets aksjon for Haiti og årets aksjon for flomfrene i Australia viser at tennisspillere har mer enn egne interesser i hodet. Veldedighetskamper bør bli et fast innslag før Grand Slam-turneringene.

Verden er full av verdige formål for den som vil samle inn penger. Helgen før en Grand Slam-turnering er en god anledning. Alle de beste spillerne er på plass og har ingenting annet å gjøre enn å vente. Så hvorfor ikke spille tulletennis for å roe nervene litt, og samtidig samle inn noen millioner til gode formål? Ingen spillere kan si at en slik oppvisningskamp tar krefter eller konsentrasjon fra alvoret som begynner noen dager senere.

Steve Tignor er inne på det samme i sin blogg:

Even without a natural disaster to justify it, this would work well at the start of any dual-gender event. It humanizes the players for fans, especially casual fans, who tend to think of the pros as overpaid automatons. And the players, as you can tell, seem to like it themselves.

Her er noen høydepunkter. Det eneste som er litt ubehagelig her, er når Hewitt drar fram dattera si. Jeg ville ikke gjort det, for å si det sånn.

[youtube]ZjhVl7HoIM4[/youtube]

Virker forresten som det er grei stemning mellom eks-forlovedene Hewitt og Clijsters. Ikke så rart, for jeg kan ikke huske at det var noe offentlig skittentøyvask da de gikk fra hverandre for noen år siden.

Og i natt begynner de skikkelige kampene. Tanasugarn-Sharapova og Wozniacki-Dulko begynner på Rod Laver Arena, og begge er åpnere enn man skulle tro.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar