Veien åpner seg for Nadal

Denne saken handler om Australian OpenMarin Cilic har akkurat slått John Isner i fem sett, og møter sannsynligvis Nadal i neste runde. Noen som tør sette penger på den slitne kroaten i den kampen?

Ikke jeg. Jeg regner med at Nadal tar seg greit av Bernard Tomic litt senere i dag. Ja, jeg tror det kommer til å bli full overkjøring.

Etter Cilic skal Nadal møte landsmann David Ferrer (11-3 innbyrdes) eller unge Milos Raonic (152 i verden), og jeg kan ikke se for meg hvordan Nadal skal unngå å nå semifinalen. Der venter sannsynligvis Söderling eller Murray, som kan møtes i kvartfinalen først, og slite hverandre ut der før semifinale mot Nadal.

Med andre ord: Det ser lyst ut for Nadal. Både Söderling og Murray har slått Nadal i Grand Slam-sammenheng før, men bør være uthvilte før de møter Nadal i en eventuell semifinale. Av det jeg har sett til nå, virker Nadal bunnsolid.

I nederste del av trekningen ser Federer ut til å ha den letteste kampen i neste runde, mot Robredo. Djokovic har spilt korte kamper, og møter grusspesialist Almagro i neste runde. Jeg tipper Djokovic vinner den kampen komfortabelt, før han møter Verdasco eller Berdych i kvartfinale. Med andre ord: Det er stor sjanse for at vi får de fire beste i verden i semifinalene, eventuelt Murray i stedet for Söderling.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

2 kommentarer

  1. Det skal nå spilles en match i Australia om litt først. Jeg tror nok også at Nadal vinner, til slutt. Men ikke at det blir overkjøring. Cilic har slått Nadal før, så vi får nå se hvordan det går.

    Når det gjelder Søderling og Murray kan nok det bli litt av en match, dersom begge da går videre til kvartfinalen.

    Når det gjelder nederste del av trekningen er jeg ganske enig i det du Åsmund skriver.

  2. Tomic kom absolutt ut av kampen med æren i behold. Nadal sa i seiersintervjuet at han etterhvert følte han ikke kunne slå unggutten fra grunnlinja, så han søkte mer frem mot nett utover i kampen. Jeg tror ikke det er så mange spillere på touren Nadal vil si noe sånt om.

Legg igjen en kommentar