Sceneskifte

Denne saken handler om Australian OpenEr det flere som har en snikende følelse av at vi har sett de siste Grand Slam-triumfene for Venus Williams, Justine Henin og Maria Sharapova?

Alle er utslått av Australian Open. Henin spilte med en bandasje på størrelse med Belgia på høyrearmen i kampen mot Kuznetsova. Hun manglet mye på sitt beste nivå. Kuznetsova var tydelig nervøs mot slutten av kampen, men likevel klarte ikke Henin å tvinge kampen inn i et tredje og avgjørende sett. Henin skadet seg i Wimbledon i fjor, og virker å være langt unna toppformen.

Henin imponerte med finalen i Australian Open i fjor, men etter det har mye gått skeis. Samme hva Henin sier, må det være litt bittert at Clijsters har fått med seg to Grand Slam-triumfer etter at hun kom tilbake fra barnepermisjonen. Henin har ingen. Hvor lenge holder motivasjonen?

Venus Williams måtte trekke seg etter bare ett game mot Andrea Petkovic. Det er for enkelt å sette hendelsen på kontoen for høy alder (Venus er 30), men Venus blir ikke sprekere med årene. Det er snart ti år siden hun vant en Grand Slam-turnering utenom Wimbledon. På grunn av serven vil hun være en utfordrer til Wimbledon i et par år framover, og i US Open i fjor høst slo hun nesten ut Clijsters. Likevel, jeg har vanskelig for å se flere viktige Venus-pokaler slik hun framstår nå.

Andrea Petkovic slo ut Maria Sharapova også. Det er tre år siden Maria vant sin siste Grand Slam-turnering. De siste årene har hun vært mye skadet. Sharapova er faktisk bare 23, men kroppen hennes har fått mye juling på de 23 årene, delvis på grunn av en ikke spesielt silkemyk teknikk.

Så hvem har vi igjen? Wozniacki, som har en fin trekning videre. Schiavone, som slo ut Kuznetsova i dag. Og selvsagt Clijsters, som blir en større favoritt for hver runde. Jeg håper vi får en semifinale mellom henne og Zvonareva.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

3 kommentarer

 1. Slike ting er det veldig vanskelig å spå om – og vel heller ikke så viktig. Navratilova holdt lenge, jeg tror alle de tre der kan både forsvinne brått og holde overraskende lenge. Min magefølelse er at vi vil se dem de nærmeste to – tre årene og at alle tre kan komme i GS-finaler igjen. Og det er jo ikke akkurat noe underskuddsforetagende å være i kvart- og semier heller. I motsetning på herresida så er det mer turbulens i dametoppen, mens Federer, Nadal, Murray, Djokovic er temmelig stø på å nå KF og SF. Ser ut som Søderling også har stablisert seg der. Roddick sliter litt mer – har ikke så mange ess som før – og da server han seg opp når han ligger under.

  Et viktigere spørsmål for tennisen er om kjøret er for hardt. Det er altfor mye hardcourt som menneskets bein ikke er bygd for – burde være påbud om et mykere dekke.

  Hva med færre kamper i året, en måned helt fri jul/nyttår og helt fri mellom Wimbeldon og US-O. Skal det være helt umulig å ha noen måneder med normalt familieliv kombinert med proff tennis?

  Mange fotballspillere spiller til ut i tredveåra. Det burde vært enda vanligere i tennis, med færre harde tacklingsskader.

  Kanskje viktigere å være mer opptatt sceneskifte i ordets egentlige betydning, dvs. bakgrunn og rammebetingelser for dramaet.

 2. Slike ting er det veldig vanskelig å spå om – og vel heller ikke så viktig. Navratilova holdt lenge, jeg tror alle de tre der kan både forsvinne brått og holde overraskende lenge. Min magefølelse er at vi vil se dem de nærmeste to – tre årene og at alle tre kan komme i GS-finaler igjen. Og det er jo ikke akkurat noe underskuddsforetagende å være i kvart- og semier heller. I motsetning på herresida så er det mer turbulens i dametoppen, mens Federer, Nadal, Murray, Djokovic er temmelig stø på å nå KF og SF. Ser ut som Søderling også har stablisert seg der. Roddick sliter litt mer – har ikke så mange ess som før – og da server han seg opp når han ligger under.

  Et viktigere spørsmål for tennisen er om kjøret er for hardt. Det er altfor mye hardcourt som menneskets bein ikke er bygd for – burde være påbud om et mykere dekke.

  Hva med færre kamper i året, en måned helt fri jul/nyttår og helt fri mellom Wimbeldon og US-O. Skal det være helt umulig å ha noen måneder med normalt familieliv kombinert med proff tennis?

  Mange fotballspillere spiller til ut i tredveåra. Det burde vært enda vanligere i tennis, med færre harde tacklingsskader.

  Kanskje viktigere å være mer opptatt sceneskifte i ordets egentlige betydning, dvs. bakgrunn og rammebetingelser for dramaet.

 3. @Anders Ekeland
  Enig i at hardcourt er for dominant som dekke i dag. Men å gjøre noe med kalenderen er veldig vanskelig. Tror ikke sporten er tjent med at Grand Slam-turneringene blir enda mer dominerende enn de allerede er.

  Grussesongen er lang nok, synes jeg. Mer gras, gjerne en Masters-turnering, hadde vært kult. Men neppe så realistisk.

Legg igjen en kommentar