Presset på Wozniacki øker

Denne saken handler om dametennisCaroline Wozniacki skiftet som ventet racketleverandør fra Babolat til Yonex nylig, og kan hive enda flere millioner inn på kontoen. Men jeg stiller spørsmål ved Wozniackis timing for dette skiftet.

Det er selvsagt bare penger som ligger bak en slik avgjørelse. Wozniacki har nådd førsteplassen på WTA-rankingen med Babolat. Hun har ennå ikke vunnet en Grand Slam-tittel, men det handler mer om Wozniacki selv enn om racketen hennes.

Yonez kommer garantert til å lage en spesialsydd racket til Wozniacki, slik alle produsenter gjør til sine gallionsfigurer. Kanskje klarer de å lage en tilnærmet identisk modell som hun har brukt hos Babolat. Spillernes forhold til racketene sine handler nok mer om en udefinert følelse som er vanskelig å sette ord på.

James Blake:

I never thought I was picky about racquets until I went through this situation where I’m trying to find one that’s just like mine and no one has been able to do that,” said James Blake, who played with the Dunlop 300G for years, briefly switched to Prince, bounced back to Dunlop and experimented with Wilson. “They can make it the same weight, same balance, same mold and the same everything. But if it doesn’t feel the same (the) only possibility in my head is that it’s the material.

Wozniacki får mye oppmerksomhet nå som hun er verdensener. Hadde jeg vært henne, ville jeg beholdt Babolat og kanskje gått glipp av noen millioner. Når så mye rundt henne endrer seg, er det lurt å ha en kjent og gammel alliert ved sin side. I stedet skal Wozniacki møte 2011 med helt nytt våpen. Det kan slå uheldig ut. Les Peter Bodos kommentar.

Starten på 2011 har ikke vært god. Hun tok ett game mot Zvonareva i finalen i Hong Kong. I natt tapte hun i strake sett mot Cibulkova i Sydney.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

3 kommentarer

 1. Yonex har nok sett potensialet til Caroline og har strukket seg langt for å sikre seg henne. Fra et business perspektiv er dette spennende. Yonex håper nok at mange jenter går i butikken og sier de vil ha den samme racketen som Caroline.

  Så en blogg som kalte Yonex for the «babe stick». Nå har de Ivanovic, Caroline og Kirilenko. Det er nok helt bevisst og del av en stategi. Jeg leste dog en annen blogg som mente kun Federer og Nadal var store nok navn til at folk ville kjøpe racketene deres.

 2. Yonex hentet Ana, pga frontfiguren Hingins la opp. De ville ha et nytt fjes som solgte.
  Kjetil,
  glem det.
  Yonex ønsker å bli profilert, men på samme måte som adidas, så eksponerer de ikke enkelte mer enn andre.
  Hos Nike er det en dronning, når det gjelder klær.

  Hva gjorde Rolex, når Henin la opp.
  Det var lite «babe» over Henin. Rolex kunne velge på øverste hylle av idretts utøvere, og hva var de ute etter?
  Selv om de fremstår som eksklusive, så valgte de en ydmyk utøver.

  De var med på veien opp, og ned.

  Jo lenger Ana`s opptur når, desto større blir oppmerksomheten. Hvem elsker ikke den som har fått en på trynet, men allikevel reiser seg?

  Kommer Ana tilbake i toppen, så blir det en Cinderella historie som overskygger det meste.

  Tennisen har noen få superstjerner, Federer, Nadal, Maria, Williams og Ana.

Legg igjen en kommentar