Oppvisningskamp med rart resultat

Denne saken handler om dametennisVera Zvonareva og Caroline Wozniacki er ikke så rutinerte som Roger Federer og Rafael Nadal når det gjelder oppvisningskamper. Det kan forklare resultatet 6-1, 6-0 i Hong Kong i dag.

Da Federer og Nadal spilte oppvisningskamper i Sveits og Spania før jul, gikk det akkurat som det skulle: De vant hver sin kamp i tre sett. Publikum fikk det de kom for å se. De spilte mot hverandre rett etter nyttår også, og Nadal vant i to tette sett. Jeg har ikke sett noe av den kampen, men regner med at de tok den litt mer alvorlig enn desember-kampene. Men så lenge det ikke er ATP-kamper, tror jeg de holder litt igjen.

I dag spilte altså Zvonareva mot Wozniacki i Hong Kong, verdens to beste spillere ifølge rankingen. Hvordan kan en sånn uoffisiell kamp ende 6-1, 6-0? Jeg trodde en del av uskrevne reglene her var at kampene skulle bli passelig jevne, og gi publikum en god dose underholdning for pengene. Selv om turneringen i Hong Kong er hakket mer alvorlig enn Federer og Nadals veldedighetskamper i desember.

Wozniacki sa etter på at det var en treningskamp for henne, men uansett er det ikke bra for verdens beste å tapte 1-6, 0-6. Og Zvonareva har skapt ytterligere fallhøyde for seg selv med dette resultatet.

Tilbake til ATP-touren: Året begynner bra, med Davydenko-Federer i Doha og Roddick-Söderling i Brisbane som finaler i dag. Roddick og Söderling blir stadig spådd å være på vei nedover, men holder stand i topp 10 år etter år. Jeg tror Roddick vinner i dag. Han virker veldig tent nå i starten av året.

I Doha lukter jeg en triumf for Davydenko. Federer vet at han har formen inne, og bryr seg neppe så veldig hardt om han taper i dag. Davydenko på sin side er på vei tilbake etter mye trøbbel i 2010, og jeg tror han har en annen tenning enn Federer i finalen. Davydenko i tre sett.

Nadal ble syk i Doha, men jeg regner med at han er i fin form til Melbourne. Da bør han helst slås i tre eller fire sett.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

2 kommentarer

  1. Ser at både Wozniacki og Zvonareva tapte sine første kamper i Sydney, mot henholdsvis Cibulkova og Pennetta, så en dårlig start for nr.1 og fall ved første hinder for nr.2.

  2. Flott at du stikker frem hodet Åsmund, selv om det gikk litt skeis med ATP-tipsene denne gangen.

    Husk at Federer hadde 14-2 innbyrdes mot Davydenko før helgens finale. Det er jo ikke uten grunn. Jeg synes han virker fokusert også i de mindre turneringene, og har nok 1.plassen på ATP-rankingen som et av sesongens hovedmål.

    Roddick får mye pepper for passivt spill. Mot Søderling slo han ingen forehandvinnere i løpet av to jevne sett på hardcourt. Dvs. settsifrene var visstnok jevnere enn kampen forøvrig. Påstanden om at Roddick er «all serve» fikk vann på mølla etter dette.

Legg igjen en kommentar