Nadal-boblen sprakk

Denne saken handler om Australian OpenNadal er skadet og utslått, og bare fire spillere står igjen: Murray, Ferrer, Djokovic og Federer. Når Nadal taper 4, 2 og 3 mot David Ferrer, sier det seg selv at han må ha fysiske plager.

Nadal ville ikke snakke om skaden. En mann med klasse:

In Doha I wasn’t healthy. Today I have another problem. Seems like I always have problems when I lose, and I don’t want to have this image, no? I prefer don’t talk about that today. If you can respect that, will be a very nice thing for me. Thank you.

Og litt senere:

I hate the retirements, so this wasn’t the day. I did last year. I hate that moment. I didn’t want to repeat that.

Selv om han slo (en skadet) Nadal i dag, har jeg vanskelig for å se hvordan David Ferrer skal komme forbi Andy Murray i semifinalen. Skotten er en bedre hardcourt-spiller, ganske enkelt. For at Ferrer skal ha en sjanse, må han vinne det første settet, tror jeg. Kampbildet blir interessant her. Ferrer og Murray liker begge best å kontre, så det kan bli en kamp med lange ballvekslinger. Ferrers sjanser øker jo lenger kampen blir.

Djokovic-Federer i den andre semifinalen er ganske åpen. Federer er vanskelig å slå i fem sett på hardcourt. De siste tapene han har hatt i slike sammenhenger er:
– finalen i AO 2009, fem sett mot Nadal
– finalen i US Open 2009, fem sett mot Del Potro
– semifinalen i US Open, fem sett mot Djokovic

Alle disse kampene var definitivt mulig å vinne for Federer. Han var ikke på sitt beste i de to siste US Open-tapene, men klarte å komme i vinnerposisjon likevel. Jeg gir Federer et lite favorittstempel mot Djokovic. De har vært tourens beste spillere det siste halvåret, og en av dem kroner halvåret med finaleplass.

Synd at Dolgopolov tapte mot Murray. Jeg så ukraineren mot Söderling, og det var en kul spiller. Stilig hvordan han kan slå så hardt selv om han ikke er så stor. Noen av forehandene minnet meg om Sebastien Grosjeans seier mot Agassi i French Open 2001.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

10 kommentarer

 1. Nadal røyk ut litt uventet, men det er bra han innser at han må være forsiktig med å skylde for mye på skaden, for å ikke få et image som en spiller som alltid må tilkalle medisinsk hjelp og ha pauser fordi han ligger under. Det har skjedd noen ganger før, og det er påfallende hvor ofte det skjer akkurat når han ligger under. Tviler ikke på at skaden satte han tilbake i dette tapet også, men det har vært så mange linker mellom å ligge under og ha en skade at det er bra han ikke vektlegger det i intervjuene etterpå. Synd jeg kun fikk sett de siste ti minuttene av matchen.

  Tror også Ferrer har størst sjanse hvor lenger kampen går. Han må være en av de desisdert mest gjennomtrente på touren.

 2. Synes det var veldig synd med Nadal. Han var tydelig skadet og det ble verre og verre utover matchen. Synes det er flott at Nadal ikke skylder på skaden for tapet. Likeledes synes jeg det var flott at han stod kampen ut.
  Nå blir det spennende å se hvordan det går videre. Blir det Murray og Federer i finalen er jeg ikke i tvil om at Federer vil dra det i land også i år. Men du verden så kjekt det hadde vært om finalen ville bestå av Ferrer og Djokovic.

 3. Så ikke ut for meg som skaden var utslagsgivende. Ferrer var virkelig på hugget. Han la opp poengene pent, veldig bra backhand cross, veldig bra inside-out. Gikk virkelig for linjene, flere poeng på gode returer – og noen feil.

  At Nadal ikke hadde dagen var klart, men han haltet ikke rundt på banen. For mange halvpressede feil, og et par bruddballer som gikk ut.

  Jeg tror Ferrer bør å anerkjennelse for den kampen. Han vant den.

  Semifinalene er helt åpne, men jeg tror Murray klarer Ferrer og Federer klarer Djokovic. Tror ikke Murray har noe problemer med en lang kamp rent fysisk – og han har bare gitt fra seg ett set til nå. Vil ikke vedde mer enn en havliter på hvem som kommer til finalen, så åpent er det.

 4. Så ikke ut for meg som skaden var utslagsgivende. Ferrer var virkelig på hugget. Han la opp poengene pent, veldig bra backhand cross, veldig bra inside-out. Gikk virkelig for linjene, flere poeng på gode returer – og noen feil.

  At Nadal ikke hadde dagen var klart, men han haltet ikke rundt på banen. For mange halvpressede feil, og et par bruddballer som gikk ut.

  Jeg tror Ferrer bør å anerkjennelse for den kampen. Han vant den.

  Semifinalene er helt åpne, men jeg tror Murray klarer Ferrer og Federer klarer Djokovic. Tror ikke Murray har noe problemer med en lang kamp rent fysisk – og han har bare gitt fra seg ett set til nå. Vil ikke vedde mer enn en havliter på hvem som kommer til finalen, så åpent er det.

 5. Helt enig. Man spiller ikke bedre enn det motstanderen tillater, og etter å ha sett denne kampen i reprise, tillot han lite. Nadal hadde åpenbart ikke dagen, men Ferrer spilte ekstremt solid og slo mange vinnere både fra grunnlinjen og på serven. Det var kanskje serven som imponerte meg mest, fordi han slo svært mange ess til ham å være, og fulgte opp serven ut mot Nadals backhand veldig godt. Servet mye bedre enn Nadal i denne kampen. Ser bra ut for ham før semifinalen, som blir en høyinteressant kamp med to spillere som er best til å kontre framfor å styre. Lukter lange ballveklsinger og eventuelt en kapitulasjon i finalen føler jeg.

  Nadal på sin side slo altfor mange upressa feil som han burde klart bedre uavhengig av tilstanden i kneet, og hadde dårlig touch på et par volleyer som Ferrer løp opp. Ferrer var totalt sett best i denne kampen, og vant fortjent. Om Nadal hadde vunnet hvis atte om blir bare hypotetisk. Men når det er sagt var kanskje Ferrer den verste spilleren Nadal kunne møte om han ikke var 100 % fit.

  Jeg også synes skaden til Nadal er litt overdramatisert. Det så vitterlig ikke ut som han ikke kunne løpe eller slå for fullt. Litt rart å si det, men hadde hatt en bedre attityd helt fra første sett kunne han gjort det bedre, fordi det virket som det skortet mer på det enn det fysiologiske – helt ærlig.

 6. @Marat
  Jeg så kampen i reprise seint i natt. Det var noe resignert over Nadals ansikt ganske tidlig i kampen. Når det er sagt, var han ikke helt ute av det. Han servet på 4-5 i første. Hadde han vunnet det, kunne det blitt en annen kamp. Han brøt umiddelbart i andre. En litt mer shaky Ferrer kunne fått nerver, men han dro det i land.

  Kjekt for Ferrer, dette. At han ligger i topp 10 må være en oppmuntring for alle hardtarbeidende spillere som ikke har Federer og Nadals naturtalent.

 7. Der røyk Federer også ut av AO. Mens Nadal i alle fall til en viss grad kunne skylde på skade, ble Roger Fedrer rett og slett slått av en mye bedre spiller. Djokovic spilte fantastisk. Nå blir det spennende å se hvem han skal møte i finalen. Håper det blir Ferrer.

Legg igjen en kommentar