Jeg tror Djokovic vinner

Denne saken handler om Australian OpenNovak Djokovic er full av selvtillit etter det siste halvårets prestasjoner. Han slo Federer for andre Grand Slam-turnering på rad, og bare Andy Murray står i veien for en seier i Melbourne.

Jeg tror ikke Djokovic lar den sjansen glippe. Han spiller karrierens beste tennis.

Dette er også en avgjørende kamp for Murray. Vi har snakket om mulighetene for en GS-tittel i flere år nå, og denne gangen trenger han ikke møte Federer. Murray er best på hardcourt, men det er Djokovic også. Djokovic leder innbyrdes 4-3, men det er nesten to år siden de spilte sist.

Spørsmålet er hva Murray kan true Djokovic med. Murrays suksess handler mye om å gjøre lite feil. Men hvis Djokovic spiller offensivt og treffer, hvordan skal Murray stagge ham?

Djokovic spilte best i semifinalen, og har litt lenger hviletid. Djokovic i fire sett, sier jeg.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

1 kommentar

  1. Lukter Djokovic nå. Murray må være blodsliten etter matchen mot Ferrer, hvor det var vanvittig lange ballvekslinger. Spørs hva han har å vise i finalen, når styrken hans er nettopp å holde ballen i gang, gjøre lite feil og kontre. Det var tendenser til murring i det venstre låret til Murray allerede i andre sett. Djokovic virker hakket sterkere for øyeblikket, og har litt større våpen.

    Samtidig har Murray vært i en Grand Slam-finale før, og kjenner nok blodsmak etter å heve trofeet etter å ha tapt forrige gang. Murray er sikkert voldsomt revansjelysten, men spørsmålet er hvor mye han har å gi. Der stiller Djokovic bedre, og matchen kommer garantert til å gagne han hvor lenger den blir. Djokovic i fire tror jeg er et godt tips.

Legg igjen en kommentar