Davydenko ut i første runde

Denne saken handler om Australian OpenNikolay Davydenkos tap var den største overraskelsen i første runde av Australian Open. Det er ikke lenge siden han så ut til å være på vei mot formen, men han forsvant i fire sett mot Florian Mayer.

Sesongen er ikke gammel, og det er heller ikke Davydenko, i alle fall ikke i verden utenfor tennis: Han blir 30 i juni.

Likevel lurer jeg på hvor lenge russeren kommer til å ligge i topp 50. Han var skadet store deler av fjorårssesongen, og nå mister han mange rankingpoeng siden han ikke klarer å forsvare kvartfinalen fra i fjor. Og lav ranking betyr som kjent vanskelig trekning i turneringer. Davydenko bygger spillet sitt på kvikkhet og forsvarsevne, evner som det er vanskelig å vedlikeholde når tenniskroppen blir eldre.

Det var en ganske dårlig amerikansk dag i dag. Sam Querrey fortsetter å vise at han er en mann for de små anledningene. Han ledet 2-1 i sett mot Kubot, før han tapte de to siste. Ryan Harrison forsvant i tre strake sett mot franske Adrian Mannarino, som jeg aldri har hørt om før.

Roddick er med videre. Det samme er Fish, som måtte slite seg gjennom fem sett. Han møter Robredo i neste runde, som ikke har skremt noen på en god stund. Federer vant lett.

Sharapova og Wozniacki kom seg greit gjennom første runde. Henin trengte tre sett, uten at det trenger bety så mye.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

8 kommentarer

 1. Mannarino er en fransk spiller som må kvalifisere inn i turneringene. Han har gjort det ganske bra når han først kommer inn i hovedturneringen. Forrige uka var han med i Heineken Open der han først slo ut Juan Monaco for så å slå ut Arnaud Clemant. I kvartfinalen møtte han Almagro, og der måtte han gi tapt.

  Må si jeg ble overrasket over at Davydenko røk ut. Hadde tippet han fram til kvartfinalen. Hadde også trodd Querrey skulle stå noe lenger, i allefall fram til tredje runde.

 2. Ta også med at Thiemo de Bakker ledet 2-0 i sett og 5-2 mot Monfils for så å tape kampen. De Bakker var verdens beste junior i 2006 og hadde en slags gjennombruddsesong på seniornivå i fjor. Et tap som dette kan imidlertid fort sette en spiller et par år tilbake.

  Monfils på sin side går neppe langt med så drøye kamper allerede fra første runde.

 3. Også overrasket over Davydenko. Men Ivanovic sin exit viser vel også at det er jevnt i toppen. Hewitt mot Nalbandian er noe annet – to gamle kjemper.

  Sjøl følger jeg med på Michael Llodra, ikke fordi han kommer til å vinne, men fordi hans serve-og-volly tennis er anderledes, mye lekkert til tider. Slo ut Berdych i første i US Open i fjor, ble slått i SF i Paris før jul, etter å tatt Djokovic og Davydenko på veien.

  Er det andre spesielle spilllere man bør få med seg – en ny Santorro i horisonten?

 4. Også overrasket over Davydenko. Men Ivanovic sin exit viser vel også at det er jevnt i toppen. Hewitt mot Nalbandian er noe annet – to gamle kjemper.

  Sjøl følger jeg med på Michael Llodra, ikke fordi han kommer til å vinne, men fordi hans serve-og-volley tennis er annerledes, mye lekkert til tider. Slo ut Berdych i første i US Open i fjor, ble slått i SF i Paris før jul, etter å tatt Djokovic og Davydenko på veien.

  Er det andre spesielle spilllere man bør få med seg – en ny Santoro i horisonten?

 5. @Anders Ekeland
  Liker du s/v bør du vel få med deg Mahut vs. Troicki. Sistnevnte moste Llodra i Davis Cup finalen og viste sånn sett at han takler offensive motstandere. Llodra gikk jo videre til andre runde, men jeg er redd dekket i Melbourne er for tregt for sånne som ham og Mahut.

  Nattens godbit blir vel Dimitrov vs. Wawrinka. Sveitserens coach trente tidligere Dimitrov så de bør være godt forberedt.

 6. @Åsmund
  Artig nok var dette første møte mellom Cilic og Young på seniortouren. Som juniorer møttes de en gang – i Australian Open. Da vant Young i strake sett for så å vinne hele turneringen.
  Ting er snudd på hodet siden den gang….

 7. Kan ikke si noe annet enn at dette var meget overraskende, og for meg som Davydenko-fan synd.

  Han har blitt borte det siste året, og blir ikke akkurat yngre. Lite heldig for en spiller som først og fremst baserer spillet sitt på kvikkhet og raskt fotarbeid at det er nettopp det som går «først» når han runder 30. Mangler spisskompetanse til å veie opp og ikke minst avgjøre i jevne matcher som i går.

  Får håpe han kommer sterkere tilbake, selv om jeg er redd for at dette er bare begynnelsen på nedturen for Davydenko.

Legg igjen en kommentar