Australian Open, herreklassen

Denne saken handler om Australian OpenOh yes, om bare noen få dager begynner AO, og jeg må si at herreklassen er noen hakk mer interessant enn damenes turnering i år. Kan Federer forsvare tittelen? Kommer Nadal til å vinne sin fjerde strake slam? Kan Djokovic bygge på den fine 2010-avslutningen? Kan Söderling eller Murray overraske alle og vinne hele skiten? Vi tar trekningen pulje for pulje:

1. seksjon: Nadal, Tomic, Cilic, Stepanek, Isner, Falla, Lopez, Youzhny, Llodra, Nalbandian, Hewitt, Ferrer. Nadal får gjøre det han liker best: Spille seg i form. Nadals trekning er finfin. Selv om Cilic og Isner er gode spillere på sitt beste, kan ingen av dem slå Nadal i fem sett. Nalbandian er i god form og har knust Nadal på hardcourt før, men før han får sjansen til det i Melbourne, må han gjennom blant annet Hewitt og Ferrer. Kan ikke se at Nadal skal rote seg vekk, så lenge han er frisk og skadefri.
Semifinalist: Nadal

2. seksjon: Söderling, Bellucci, Gulbis, Tsonga, Melzer, Del Potro, Baghdatis, Murray. Mange store, sterke og uforutsigbare menn her. Alt peker mot en kvartfinale mellom Söderling og Murray, og det blir en kamp det er verdt å holde seg våken for. Gulbis, Tsonga, Del Potro og Baghdatis er store spørsmålstegn. Arnaud Clement er også med her. Han spilte finale i Melbourne for ti år siden. Tida flyr!
Semifinalist: Murray

3. seksjon: Berdych, Gasquet, Davydenko, Verdasco, Almagro, Ljubicic, Troicki, Karlovic, Almagro. Djokovic er den beste hardcourtspilleren her, og skal i normal form komme seg greit gjennom. Han har ingen store trusler i sitt område av trekningen. Davydenko viste tegn til gammel form i Doha, og kan klare en kvartfinale, men neppe mer.
Semifinalist: Djokovic.

4. seksjon: Roddick, Wawrinka, Monfils, Fish, Querrey, Malisse, Simon, Federer. Gilles Simon har slått Roger Federer på hardcourt før, og kan møte sveitseren i andre runde. Jeg kan bare ikke se for meg at det skjer i en Grand Slam-turnering. De beste amerikanerne er her, og Fish-Querrey kan fort bli en kamp i tredje runde. Roddick har en fin trekning, men er han en Grand Slam-utfordrer lenger?
Semifinalist: Federer

Der har du mine kjedelige tips: Nadal, Murray, Djokovic og Federer i semifinale. På en måte håper jeg at dette blir utfallet, men samtidig hadde det vært gøy med en skikkelig dark horse der oppe. Det har jo vært noen slike i AO tidligere: Clement, Baghdatis og Moya.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

1 kommentar

Legg igjen en kommentar