Australian Open, dameklassen

Denne saken handler om Australian OpenTrekningen for AO er klar, og mandag begynner kampene. Caroline Wozniackis vei til en første Grand Slam-tittel ble ikke enklere med veien som ble trukket opp for henne i dag. Vi kan gå gjennom trekningen seksjon for seksjon:

1. seksjon: Wozniacki, Cibulkova, Wickmayer, Bartoli, Henin, Kuznetsova, Schiavone. Wozniacki åpner mot Gisela Dulko, som har masse rutine og kan overraske. Hun kan møte Cibulkova i tredje runde, og Cibulkova slo som kjent Wozniacki nylig. Farlige Wickmayer ligger også i Wozniackis del av trekningen. Justine Henin er et stort spørsmålstegn, og det samme er Kuznetsova. Likevel tror jeg begge har en god sjanse mot Wozniacki. Deres høyeste nivå er høyere enn Wozniackis toppnivå. Spesielt Henin har en silkemyk trekning.
Semifinalist: Henin.

2. seksjon: Venus Williams, Petkovic, Kanepi, Sharapova, Li, Rezai, Hantuchova, Azarenka. Vanskelig å finne en klar semifinalist her, men hei – der har du dametennisen anno 2011. En eller annen gang må Azarenka få sitt endelige gjennombrudd. Hun var nær i fjor, da hun hadde Serena Williams helt i knestående i akkurat denne turneringen. Li virker å være i god form, Sharapova og Venus er som alltid vanskelig å spå. Begge har vunnet Grand Slam-titler før, men jeg kan ikke se for meg dem som vinnere i år.
Semifinalist: Azarenka.

3. seksjon: Jankovic, Date-Krumm, Radwanska, Petrova, Ivanovic, Molik, Clijsters, Safina. How the mighty have fallen. Dinara Safina, en gang verdensener, er useedet og møter Kim Clijsters i første runde. De sentimentale favorittene Molik og Ivanovic er også med her, og Jankovic bør ha en fair sjanse til å nå kvartfinalen. Men alt annet enn Clijsters i semifinale er en overraskelse.
Semifinalist: Clijsters.

4. seksjon: Stosur, Kvitova, Pennetta, Peer, Pavlyuchenkova, Kirilenko, Zvonareva. En ganske tynn avdeling. Zvonareva kan ikke klage på trekningen. Stosur er seedet helt oppe på 5. plass, og hvis hun ikke når kvartfinalen kan hun i alle fall ikke skylde på trekningen. Mirjana Lucic er også i denne delen av trekningen, for dere som husker henne. Hun er faktisk bare 28 år.
Semifinalist: Zvonareva.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

4 kommentarer

 1. Spennende trekning både for kvinnene og mennene. Er enig i at veien fram til en eventuell finale ikke er lett for Wozniacki. Men tennisballen er runt og en Grand Slam er litt anderledes enn en vanlig tunering. Hadde så stor tro på Clijsters inntil jeg så henne kolapse totalt i dag i finalen mot Na Li. Hun ledet 5-0 i føste sett og så greide hun å tape både dette settet og det neste. Og det var ikke bare det at Na Li hevet spillet sitt, det var like mye Clijster som kolapset.
  Gleder meg til det hele starter opp nattt til mandag.

 2. Det kommer alltid overraskelser i de store turneringene.

  Eneste jeg er rimelig sikker på er Clijsters. Jeg tror hun går hele veien.
  De andre 3 er vel litt hips om haps.
  -Henin
  -Sharapova
  -Zvonareva.

 3. Dette blir spennende! Mange gode matcher å se fram imot. Med en gang det blir Grand Slam virker det som spillet automatisk heves ett hakk sammenlignet med andre oppgjør – som om de har ladet opp og sparer den siste 5 %. Alltid skikkelige ryasere de første oppgjørene, gjerne med noen kvalikkspillere som spiller «for livet» for vise seg fram og sanke poeng. Blir gjerne litt jevnere enn vanlig, og de litt under topp ti må slite litt ekstra.

  Ellers ser jeg at Federer, når han tar seg videre til 2. runde, sannsynligvis møter Gilles Simon. Det kan bli en tøff match, som kanskje kan vise seg å bli avgjørende utover turneringen hvis den matchen blir ekstra lang og tett ifht. konkurrentene som, utenat jeg kjenner motspillerne direkte, virker å være litt svakere, iallfall for Nadal som i 2. runde enten møter en kvalspiller eller Gimeno-Traver – en spanjol som er håpløs på raske dekker. Et lite stikk ti lNadal i åpningen.

Legg igjen en kommentar