11 spørsmål for 2011

Det har ikke skjedd så mye interessant på tennisbanen hittil i 2011. Her kommer 11 spørsmål vi kommer til å få svar på i løpet av de neste 11 månedene:

1. Kommer Rafael Nadal til å vinne sin fjerde strake Grand Slam-tittel i Australian Open?

2. Kommer Roger Federer tilbake til førsteplassen på rankingen, slik at han overgår Sampras?

3. Klarer Ana Ivanovic og Novak Djokovic å bygge videre på de gode avslutningene av 2010?

4. Klarer Juan Martin Del Potro å spille seg inn i topp 10 igjen?

5. Har de store mennene Robin Söderling, John Isner og Tomas Berdych nådd toppen av karrieren, eller blir de enda bedre i år?

6. Kommer Justine Henin eller Serena Williams til å vinne Grand Slam-titler i år, eller er satt for langt tilbake av skader?

7. Kommer Rafael Nadal til å vinne alt på grus i år også?

8. Hvor lenge kommer Caroline Wozniacki til å holde seg på førsteplassen på WTA-rankingen?

9. Hvor mange gamle storheter gjør comeback?

10. Kan en tenåring blande seg inn i topp 20 for menn eller kvinner?

11. Grigor Dimitrov. Blir 2011 året da han når topp 50?

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

7 kommentarer

 1. Det er knyttet stor spenning til disse spörsmålene. Selv er jeg särlig spent på om Del Potro kan komme tilbake, og selvsagt hvorvidt Nadal vil domminere også i år. Federer sa på fransk TV5 Monde for noen dager siden at han hadde store forventinger til seg selv dette året, så han skal på ingen måte avskrives.

  Merker jeg begynner å se fram til AO nå, et höydepunkt i en ellers laber måned.

 2. Svarene på disse spørsmålene kunne jo nesten være en konkurranse i seg selv. Har nettopp svart på utfordringen om topp-ti spillere ved årsslutt 2011. Veldig vanskelig. Men noe skal man jo tippe.

 3. Vedr. 10 og 11 er jo unge nykommere alltid interessant.

  Dimitrov angrep en dommer i en challenger i Finland før jul. Dette er tydeligvis en så sjelden foreteelse at ATP ikke har noen fast straff for slikt. Foreløpig har han fått en bot på 2000 euro, men det spekuleres i at det vil komme en saftig utestengelse i tillegg. Problemet er at «ingen» egentlig ønsker å utestenge gutten, spesielt ikke siden tennisverden er sulten på en tenåring som kan ta opp kampen med de etablerte toppspillerne. At spillestilen hans ligner på Federers taler heller ikke i mot ham. Ironisk nok er ikke AO en ATP-turnering, og etter noen frafall står han nå inne i hovedtablået.

  En annen å se opp for er amerikanske Ryan Harrison som det tidligere er skrevet om her på Tennisbloggen. Han vant den amerikanske uttagningen som ga WC til AO. I Brisbane spilte han en absolutt hederlig kam mot en Søderling i toppslag. Highlights: http://www.youtube.com/watch?v=IWEJEjMwsY0

  Men å avansere fra 200+ til topp20 på en sesong skal nok mye til.

 4. Spennede!

  Kjeldelig det med Dimitrov, slik skal ikke skje! Må ha vært svært alvorlig da han angrep dommeren. Lurer på hva foranledning til en så brutal «løsning» var. Håper han rister av seg disiplinærproblemene og viser hvilken tennisspiller han er i 2011. Hadde vært morsomt å se Harrison i en kamp i AO! En spiller jeg aldri har sett før, men høydepunktene ga mersmak!

 5. @Marat
  Harrison slo Ljubicic i fjorårets USO og har således allerede en fin skalp i beltet. Av det jeg leser på nett har folk mer tro på ham for fremtiden enn jevnaldrende Bernard Tomic (han som etter en jevn kveldskamp mot Cilic i AO klagde over at klokka var langt over den normale leggetiden sin). Mye fordi Harrison «gir alt» mens Tomic ikke gjør det.

  Ser også at Del Potro vant i comebacket. 6-7,7-6,7-6 over Feliciano Lopez i en kamp som varte 3t 20min.

Legg igjen en kommentar