Simon får sjansen for Frankrike

I morgen begynner finalen i Davis Cup mellom Frankrike og Serbia. Fire singlekamper og en doublekamp skal avgjøre hvilket land som kan kalle seg verdens beste nasjon på herresiden i 2010. Det er lett å finne argumenter for begge lag, men jeg tror Serbia klarer dette.

Serbia har fordel av hjemmebane, og de har den klart beste spilleren: Novak Djokovic. Han spilte en finfin turnering i ATP-sluttspillet nylig, hvor han nådde semifinalen. Jeg tipper han har mye igjen på tanken.

I morgen skal Djokovic møte Gilles Simon. Jeg er litt overrasket over at ikke Michael Llodra skal spille singlekamp fredag. Simon har 1-5 innbyrdes mot Djokovic, og bortsett fra en tittel i Metz har ikke hans 2010 vært all verden.

Jeg tipper franskmennene har omtrent denne taktikken: De regner med at Gael Monfils slår Janko Tipsarevic i den første singlekampen. Hvis Simon slår Djokovic er det en bonus, men de regner med et tap der. Simons fremste oppgave blir å slite ut Djokovic mest mulig, resultatet er ikke så viktig.

Lørdag sender Frankrike ut Clement og en uthvilt Llodra til doublekampen, hvor Djokovic sannsynligvis kommer til å spille for Serbia. Frankrike har en god sjanse til å vinne den, mener jeg.

Hvis det går som jeg tror, kommer Frankrike til å lede 2-1 etter de tre første kampene. Jeg tror Djokovic klarer å piske seg til en singleseier på søndagen mot Monfils, så det blir opp til andrefiolinistene Llodra/Tipsarevic/Troicki/Simon/Clement å dra hjem pokalen. Dette bør uansett bli spennende. Serbia har fordel av hjemmebane og Djokovic, Frankrike spiller med mindre press og har et jevnere lag.

Tips: 3-2 til Serbia. Les ellers Steve Tignor på tennis.com sin forhåndsomtale.

[polldaddy poll=4186121]

Under: Arenaen i Beograd.
[picappgallerysingle id=»10312604″]

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

10 kommentarer

 1. Serbia har satt opp Troicki i double sammen med Zimjonic. Sikkert ikke dumt å spare Djokovic som vel tapte doublen mot Tsjekkia (var det vel).

  Jeg tror doubelen blir nøkkelkampen her. Frankrike er nok avhengig av å vinne den og de håper nok at Zimjonic er litt mett etter å ha blitt ATP-mester sist helg.
  Ellers er jeg enig i Tignors analyse mhp at Frankrike kan kaste ut Llodra som en joker i den avgjørende singelen – selv om dekket kanskje er litt tregt for ham. Litt synd de ikke kan bruke ham mot Djokovic søndag. Han slo jo serberen greit sist de møttes i Paris og ingen av de andre franskmennene skal ha noen sjanse mot Djokovic.

  Freidig tips: 3-2 til Frankrike

 2. Og Djokovic-Monfils behøver heller ikke å bli avgjørende. Står det 2-2 etter den kampen tar jeg ikke for gitt at det er Simon og Tipsarevic som spiller etterpå.

 3. Iflg. Guy Forget hadde Simon vist veldig bra takter på trening…..
  Planen var kanskje å putte inn en spiller (Simon) som klarer å holde ballen i gang og i det minste gi Djokovic en lang kamp som fortsatt sitter i beina på søndag. Ikke helt etter planen, nei.
  Håper Frankrike tar doublen for etter gårsdagens kamper tar jeg det for gitt at Djokovic vinne sin andre kamp søndag.

  Det skal god psyke til hos både Simon og Tipsarevic for å nullstille seg til en ny kamp søndag. Serbia kan hive innpå Troicki, men han har 0-4 innbyrdes mot Simon…..

 4. 2-2 og klart for 5.sett i doublen. Troicki dominerte til å begynne med men nå har Clement tatt over. Ingen ruvende eller elegant spiller ala Llodra, men banens klart beste backhand-retur og han holder hodet kaldt når det gjelder.

Legg igjen en kommentar