Frankrike leder, men jeg tror Serbia vinner likevel

Davis Cup-finalen har utviklet seg akkurat slik jeg spådde: Frankrike leder 2-1 etter tre kamper, og trenger bare én seier i morgendagens to singlekamper for å vinne sammenlagt. Jeg har likevel en følelse av at Serbia kommer til å ta dette hjem.

Pete Bodo har min største respekt, men noen ganger går selv eksperter av hans kaliber på en skikkelig smell. Forhåndsanalysen av Serbia-Frankrike het Of wolves and lambs (Om ulver og lam), hvor han mente at franskmennene var en pysete gjeng som kom til å bli spist av de serbiske ulvene. Ikke bare det; gamle Pete mente at serberne kom til å avgjøre dette i de tre første kampene:

I’m going whole hog for Djokovic and company and calling it a sweep, 3-0. I can think of many positive ways to describe the players on the French team, and the squad in general, but «tough» isn’t high on the list, and on this occasion toughness will count more than talent, strategy, or technique.

Jeg er også enig i at Gael Monfils ikke er noen mental Nadal, men å kalle ham et lam blir likevel så…feil. Monfils er ikke redd for en fight, selv om han ikke alltid vinner dem. Så knuste da Monfils også Tipsarevic fullstendig i den første kampen (Tipsarevic fikk sju games på tre sett).

Og i dag: Serbia vant de to første settene i double, før Llodra/Clement tok de tre neste. I Beograd. Til å være slakteklare franske lam, er ikke det så verst.

Jeg kan finne mange positive ting å si om Bodos spådom så langt, men treffsikker er ikke blant dem. (Beklager, jeg klarte ikke å holde meg.)

I morgen spiller Djokovic mot Monfils i den første kampen. Selv om Djokovic spilte finale i US Open, tør jeg påstå at dette er årets viktigste kamp for ham. Serbia har aldri vunnet Davis Cup, og jeg tror det kan gå en stund til de får sjansen igjen. Djokovic må vinne for å holde liv i seierssjansene.

Selv om Djokovic er sliten og har spilt mye i høst, og Monfils virker å være i godt slag, føler jeg meg sikker på at Djokovic henter fram alt det siste han har igjen. Han kommer til å vinne. Det blir ikke nødvendigvis vakkert, men han kommer til å vinne.

Dermed blir det opp til Tipsarevic mot Llodra eller Simon i den siste kampen. På Davis Cup sine nettsider står det at Simon skal spille, og i så fall tror jeg Tipsarevic vinner. Hjemmebane og alt det der, pluss at Tipsarevic har en god statistikk i Davis Cup.

Dagens kaktus går forresten til Yahoo Tennis. Det skjer én ting i tennisverden akkurat nå, DC-finalen. ATP-sesongen er slutt. WTA-sesongen er slutt. Så hva topper Yahoo sin tennisside med nå, to-tre timer etter doublekampen i Beograd? Jo, at Martina Navratilova skal gå til toppen av Kilimanjaro for en god sak. Skulle likt å vite hvilke vurderinger tennisdesken i Yahoo gjør når de prioriterer slik:

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

5 kommentarer

  1. Den siste kampen er helt åpen. Jeg tror også Serbia stiller med Tipsarevic. Troicki spilte Serbia gradvis ut av doublekampen og er nok enda mindre til å stole på enn Tipsy.
    Det blir spennende å se hvem Frankrike stiller med. Simon gikk på en smell i går mens Llodra spilte seg gradvis oppover i dag. Sistnevnte spiller vinn-eller-forsvinn-tennis mens Simon i det minste gir motstanderen sjansen til å slå seg bort. Jeg tipper Forget går for Simon.

    Den 5. og avgjørende kampen i DC er unik i tennissammenheng slik jeg ser det. Simon vs. Tipsarevic høres ut som et stort gjesp, og selv om det hadde vært USO-finalen hadde jeg neppe giddet å se på. Nå derimot er det en ramme rundt kampen som gjør den langt større enn spillerne som er med.

  2. Litt antiklimaks denne siste dagen. Frankrike var ikke i nærheten i noen av kampene.

    Tøft gjort av Serbia å bruke Troicki i den siste singlekampen, han var etter rapportene å dømme svak mot slutten av doublekampen i går. Bra at Frankrike ikke brukte Simon i den avgjørende kampen. Hvis Frankrike hadde tapt pga to singletap for Simon, ville det vært en tung bør å bære for ham.

Legg igjen en kommentar