Spådommer for ATP-sluttspillet

De åtte beste herrespillerne er klare for årets siste turnering, i London. To grupper med fire spillere i hver, deretter semifinaler og finale. Gruppene er klare, og jeg er klar til å legge hodet på blokken. Det er med andre ord klart for en real dose spådommer!

Dette er gruppene i sluttspillet, som begynner søndag:

A: Nadal, Djokovic, Roddick, Berdych
Mange usikkerhetsmomenter her. Er Nadal pigg igjen etter skaden? Klarer Djokovic å motivere seg når han vet at Davis Cup-finalen er rett rundt svingen? Kan Berdych vise noe som minner om sommerformen igjen? Jeg tror Nadal tar seg greit videre fra denne gruppa. Han er velopplagt etter noen ukers pause og vil revansjere det elendige ATP-sluttspillet han presterte i fjor. Jeg tror også at Roddick kommer seg videre på ren vilje. Han har et godt tak på Berdych (6-2) og er mer sulten enn Djokovic i denne turneringen.
Til semi: Nadal og Roddick.

B: Federer, Söderling, Murray, Ferrer
Ferrer skal være kasteballen her, men jeg tror nok han vinner en kamp. Federer åpner mot Ferrer, og det blir en viktig kamp for Federer. Jeg tror Federer må slå både Ferrer og Söderling, for Murray har et godt tak på sveitseren i tresettere på hardcourt. Har en følelse av at Federer og Murray kommer seg videre herfra, men Söderling er ingen umulighet. Velger Murray over Söderling, men det er mest basert på magefølelse. Federer har en glitrende statistikk mot Söderling og Ferrer, og har i likhet med Nadal mye å revansjere i sluttspillsammenheng.
Til semi: Federer og Murray.

Gruppevinnerne møter nummer gruppetoerne i den motsatte gruppen i semifinalene. Jeg tror det gir disse semifinalene:

Nadal-Federer
Murray-Roddick

Finale:
Nadal-Roddick

Vinner:
Nadal

Hva tror du?

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

12 kommentarer

 1. Hei – endelig sluttspill og jeg gleder meg. Drar til London om en uke. Var der også i fjor, magisk i O2.

  Gruppene er veldig vanskelige, synes jeg. Men jeg er langt på vei enig med deg, Åsmund. Tror Nadal og Roddick går til semifinalen.

  I den andre gruppen tror jeg nok Federer skal få det ganske tøft både mot Murray og Søderling. Og er slett ikke sikker på at Federer går videre. Han har spilt en del i det siste, vunnet en del men ikke alltid spilt like bra. Så jeg føler at denne gruppen er veldig åpen.

  Men ok – etter litt fram og tilbake tror jeg Federer og Søderling går videre. Kanskje blir det Federer og Nadal i en semifinale og Roddick mot Søderling i den andre. Finale mellom Nadal og Søderling der Nadal blir vinner.

 2. har ikke tro paa roddick. skjoenner ikke hvordan han henger med i topp 8 aar etter aar. roek jo tidlig i alt av GS i aar…

  kvartfinale Australia, r32 i french, R16 wimbledon og r64 i us open! ikke topp 8 material spoer du meg.

  uansett, slik ender d folkens:

  nadal-soeerling
  djokovic-federer

  finale: soderling – federer

  vinner: Federer

 3. har ikke tro paa roddick. skjoenner ikke hvordan han henger med i topp 8 aar etter aar. roek jo tidlig i alt av GS i aar…

  kvartfinale Australia, r32 i french, R16 wimbledon og r64 i us open! ikke topp 8 material spoer du meg.

  uansett, slik ender d folkens:

  nadal-soeerling
  djokovic-federer

  finale: soderling – federer

  vinner: Federer

 4. frode johnsen :
  har ikke tro paa roddick. skjoenner ikke hvordan han henger med i topp 8 aar etter aar. roek jo tidlig i alt av GS i aar…
  kvartfinale Australia, r32 i french, R16 wimbledon og r64 i us open! ikke topp 8 material spoer du meg.

  Enig med deg. Rankingen til de 4 som har slått ham ut av GS i år: 14, 44, 82 og 114.
  Jeg tippet ham ut av topp10 i tippekonkurransen ved årsskiftet, men gode resultater i IW og Miami, samt skader (Davydenko, Tsonga) og enda mer ustabile konkurrenter (Cilic, Monfils, Verdasco) har holdt holdt ham inne. Neste år, derimot……

  Mine tips for sluttspillet:
  Federer – Djokovic
  Murray – Nadal

  Murray d. Djokovic

 5. Jeg tror også Roddick har en sjanse. Han har hatt et ganske bra tak på Djokovic og har ikke veldig dårlig statistikk mot Nadal heller faktisk. Berdych har han veldig god statistikk mot. Det var i bunn og grunn en perfekt gruppe for Roddick å havne i.

  Roddick er alltid farlig på raske dekker, men har vært altfor ustabil i år. Det er bestandig dumt å undervurdere ham. Mange som gjorde det etter 2007-sesongen og trodde han var ferdig. I 2009 var han bare et hårstrå fra å vinne Wimbledon…

 6. Må innrømme at jeg synes det er veldig vanskelig å spå noe utfall i Masters-sluttspillet på tampen av en lang sesong. Har ikke helt troen på at Nadal skal klare å vinne en innendørsturnering mot så mange HC-spesialister, men på den annen side har han jo overrasket mange ganger. Og jeg har lært en gang for alle å ikke tippe på Murray som vinner før han faktisk har vunnet noe større enn en Masters-turnering. Vel vel. Er bare å hoppe uti det:

  Semifinaler:
  Murray – Djokovic
  Nadal – Federer

  Finale:
  Nadal – Djokovic

  Vinner:
  Nadal

Legg igjen en kommentar