Nadal er stor favoritt i kveld

Tennisåret slutter med et smell når Rafael Nadal møter Roger Federer i finalen av ATP-sluttspillet i kveld. Mange prøver å skape spenning rundt utfallet, ja selv folk som Mats Wilander og Peter Bodo mener Federer har en god sjanse. Selv har jeg vanskelig for å se hvordan Federer skal vinne.

Ja, det er innendørs, Nadal spilte en lang semifinale, Federer har spilt kortere kamper og så videre. Men Nadal plages ikke så mye av Federers stil, mens Federer på sin side har store problemer med Nadals tunge overskru.

Regn med at kampen følger det vante mønsteret: Nadal kommer til å gnage på Federers backhand. Banen er såpass treg at Nadal kommer til å løpe mye rundt backhanden sin for å spille forehand. Dessuten har Nadals serve også blitt et farlig våpen. Det viktigste er selvsagt den psykologiske dimensjonen. Nadal har slått Federer så mange ganger at det begynner å bli en vane for dem begge.

Spådom: Nadal i tre sett. Det vil understreke hans 2010 som en av tidenes største tennisprestasjoner.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

4 kommentarer

 1. Jeg kan være enig i at Nadal er favoritt, men klarer ikke se helt bort i fra hvor lett Federer har vunnet kampene sine i London mens Murray fulgte Nadal helt til døra i går.
  Og sist de møttes etter at Nadal spilte en tøff semifinale slo Federer ham i strake sett på grus (Madrid 2009).

  Nadal har hatt stor suksess med å fornye spillet sitt, samt legge opp egen taktikk mot spesifikke motstandere. Servingen mot Murray i går var i hvertfall ikke skotten forberedt på.
  Nå som Federer har fått en slags coach i Annacone må han da ha funnet på noen grep som funker mot Nadal på hardcourt?

  Til Bente:
  Jeg ser kampen 18:30 norsk tid på http://www.bet365.com/
  Krever registrering men koster ingenting.

Legg igjen en kommentar