Høstens formspillere

Og derr var vi tilbake igjen, etter en liten bloggepause. Det er liten tvil om hvem som er høstens formspillere på herre- og damesiden. Ulempen for damen i  kjempeform er at sesongen er slutt, mens mennene fortsatt har en del pokaler å spille for.

Jeg snakker selvsagt om Roger Federer og Ana Ivanovic. Federer vant sin andre turnering på rad da han hentet hjem Basel-trofeet sist helg. Han slo Djokovic i finalen, og fikk revansje for tapet i semifinalen av US Open. Høydepunkter fra finalen her.

Etter tapet i New York har Federer spilt tre turneringer. Han vant Stockholm og Basel, og tapte finalen i Shanghai. Matchstatistikk: 12-1. Tittelen i Basel var Federers fjerde for året. Denne uken spiller han Masters innendørs i Paris. Det er en turnering Federer aldri har vunnet, så det er motivasjon nok.

Federer er inne i en god høstsesong nå, og vil nok skrape sammen mest mulig poeng i forsøket på å gjenerobre førsteplassen for Nadal. Men det kan ikke skje på en stund ennå. Spanjolen er forresten ute av Paris-turneringen med skade.

Ana Ivanovic vant B-sluttspillet for kvinner på Bali. Selv om motstanderne Pavluychenkova, Date Krumm og Kleybanova ikke er i samme liga som Clijsters og Serena Williams, er det en solid opptur for Ivanovic. Hun vant jo også i Linz i oktober. Det blir spennende å se om hun klarer å dra selvtilliten med seg over i neste sesong, som er ganske mange uker unna.

Apropos folk som gjør det bra: Ser at gamle Stefan Edberg (44) slo Marat Safin (30) i finalen i en gamlisturnering nettopp. Greit nok at Marat er en raring, men likevel: Han er 14 år yngre, sterkere, høyere og slår mye hardere. Kampen ble spilt på grus, som bør gjøre Edbergs serve temmelig lite giftig, og hvor Safin har alle sjanser til å slå passeringsslag mot den gamle svensken. Og i en grunnlinjeduell ville jeg i utgangspunktet tro at Safin skulle lage hakkemat av Edbergs ynkelige forehand.

Hvis noen gidder å google denne kampen og legge lenker i kommentarfeltet, blir jeg glad.

[picappgallerysingle id=»10138191″]

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

3 kommentarer

 1. Sitter og ser en sen kveldsmatch mellom Wawrinka og Ouanna. Kampen er ikke gammel og sifrene er 3 – 2 i Wawrinkas favør.
  Det er mange jeg vil savne i denne turneringen i Paris. Først og fremst Nadal, som har fått trøbbel med den venstre skulderen. Nå tror jeg ikke denne turneringen er Nadals favoritt, så det var kanskje ikke så vanskelig å ta avgjørelsen om å stå over. Tror han har veldig lyst til å gjøre det bra i London. Og så har han nok skumle planer for Australia.
  Imponert over Federer i det siste. Tror nok han kan ta hjem seieren også i Paris. Kan liksom ikke se hvem som skal kunne slå han. Skal likevel aldri si aldri.
  Veldig fornøyd med at David Ferrer vant i Valencia. Han har spilt bra gjennom hele sesongen. Nå ser det ut for at han også har kvalifisert seg for London. Er aldri så lite fan av David som er en liten terrier på tennisbanen.
  Også Ana Ivanovic er jeg glad for har fått en opptur på tampen av sesongen. Kanskje det kan motivere henne til å gjøre det bra neste sesong.
  Apropo så leder Wawrinka nå 5-2. Men jeg tror de to skal få spille i fred for meg. Prioriterer kveldsnytt.

Legg igjen en kommentar