Fransk selvtillit før Davis Cup-finalen

Gael Monfils tapte finalen hjemme mot Robin Söderling i Paris Masters i dag, men både han og resten av det franske Davis Cup-laget ser nok lysere på sine sjanser i DC-finalen etter denne turneringen. (Dette var Söderlings største turneringsseier i karrieren, men å kalle det French Open, slik Dagbladet gjør, blir feil. FO spilles på grus i mai, ikke innendørs i november.)

Frankrike møter som kjent Serbia borte i finalen, som spilles 3.-5.desember. Ingen franskmenn er kvalifisert for ATP-sluttspillet i London i slutten av november. Det er derimot Serbias beste spiller, Novak Djokovic. Han må være på topp i DC-finalen hvis Serbia skal vinne sitt første trofé.

I Paris tapte Djokovic mot Michael Llodra i strake sett. Djokovic mente at dekket i Paris var det raskeste han hadde vært borti på touren, utenom gress. «In Belgrade we will set it up the way we want», sa Djokovic etterpå. DC-finalen skal også spilles på hardcourt. Nå har Frankrike både Llodra og Monfils i bra slag, og begge er best på hardcourt.

Serbias Janko Tipsarevic vant to singlekamper mot Tsjekkia i semifinalen av Davis Cup i høst, men bortsett fra dette har det vært langt mellom drammene for hans vedkommende. Viktor Troicki vant i Moskva tidligere i høst, og virker å være i bedre slag enn Tipsarevic akkurat nå. En av disse må også spille opp mot sitt beste for å gi serbisk DC-pokal.

Når det gjelder Djokovic er jeg spent på hans innstilling til ATP-sluttspillet. Han har en strålende høst bak seg, med finale i US Open, seier i Beijing, semifinale i Shanghai og finale i Basel. I ATP-sluttspillsammenheng har han blandede resultater: Han vant hele greia i 2008, men de to andre gangene han var med (2007 og 2009) klarte han ikke gå videre fra gruppespillet.

Djokovic har spilt mye i høst. Kommer han til å gi full gass i ATP-sluttspillet og stole på at han har krefter nok til DC-finalen på hjemmebane? Eller er han fornøyd med å få en god gjennomkjøring i London, og så heller spare seg litt til oppgjøret mot Frankrike? Jeg tror Djokovic har for mye stolthet til å bevisst spille dårlig i London, men samtidig er han jo fullt klar over de viktige kampene som venter ham etter ATP-sluttspillet. Jeg tviler på at Djokovic vinner ATP-sluttspillet, for å si det sånn.

Men hei! Robin Söderling fortjener noen ord på en sånn dag. Svensken har etablert seg i topp 10, og ville nok hatt en enda mer lysende karriere om han var født ti år tidligere. På 90-tallet var det mange flere raske innendørsdekker, slike som svensken liker så godt. Les forresten Dagens Nyheters oversikt over svenske tennisbragder i dette tiåret. Expressen hyller også Söderling i dag.

Under: Michael Llodra.

[picappgallerysingle id=»10198806″]

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

3 kommentarer

  1. Artig for Søderling, men for oss tilskuere var finalen en klar nedtur fra to semifinaler som ikke var avgjort før siste ball var spilt. Semifinalen mot Llodra må ha vært en av årets desidert mest underholdende kamper.

    Litt paradoksalt at Søderlings beste underlag er hhv. grus (RG) og raske innendørsdekker. Mellomtingen, f.eks AO og IW, får han ikke helt sving på. Men Paris bør ha gitt ham en boost, å se at han endelig klarer å holde bra nivå gjennom en hel turnering.

    Dessuten knep han 4.plassen fra Murray og med litt flaks kan han ende opp i gruppe med f.eks Nadal, Berdych og Ferrer i London. Da burde mulighetene for avansement være gode.

    Til slutt litt vann på «Federer er ferdig»-mølla. Semifinalen var den fjerde kampen i år han taper etter å ha hatt matchballer. Før det må vi tilbake til finalen i Roma-06 mot Nadal…

Legg igjen en kommentar