En forvirrende innsidesak

Roger Federers navn er dratt inn i en gamblingsak som involverer lederen av IMG, et av verdens største sportsbyråer. Lederen av IMG, Ted Forstmann, skal ha satset penger på Federer. Det dreier seg om finalene i French Open 2006 og 2007.

Det hele virker temmelig spesielt. Forstmann er styrtrik, så hvorfor skal han satse penger på tennis? Men okei, la oss si at han har sine grunner for å gjøre dette. Han ringer til Federer før finalene, bare for å høre hvordan det står til, han sier ikke at han skal satse penger på Federer. Federer representeres av IMG.

Jeg lurer på hvilken informasjon Federer skal kunne gi Forstmann som gir Forstmann en fordel sammenlignet med andre odds-spillere verden over. Uansett, Forstmann satser noen slanter på Federer-triumf. Ikke bare i 2006, men også  i 2007.

Hvem spilte han mot i disse finalene? Selvfølgelig Rafael Nadal. Jeg har ingen hotline til Roger Federer, men samme hva Federer hadde fortalt meg før disse finalene, ville jeg satset pengene mine på Nadal. Som Peter Bodo så glitrende sier det på bloggen sin:

So the first real question is, what was Forstmann smoking (if and) when he decided to put his pile of chips on the Federer square? I mean, didn’t he ever see this Nadal guy play on clay?

Når Fortsmann satte 38.000 dollar på Federer i disse finalene, må mannen leve i et parallelt univers hvor Roger Federer har balletak på Rafael Nadal, spesielt på grus. Eller kanskje Roger Federers talegaver er så store at han kan få en grusfinale mot Nadal til å høres ut som en enkel oppgave. Jeg tror mest på det første.

Kanskje forløp samtalene mellom dem slik:

2006:
– Roger Federer.
– Øøøøy, Rogi! Ted Forstmann her. Vil bare høre hvordan det står til med min favorittsveitser før finalen i morgen.
– Jo, alt bra her, kroppen er fin og jeg er klar for oppgaven.
– Goodgoodgood! Jeg har bestilt ny dress og tannbleking før seiersfesten i morgen. Hva het han fyren du skulle møte, nå igjen? Nudel? Nobel?
– Nadal. Han spanske, vet du. Flink fyr.
– Jajajaja, flink-schmink. Du vet hvordan det er med spanjoler, de knekker sammen under press. Og hvem er det som knekker dem i morgen? Det er du, det?
– Eh, han slo meg i semifinalen her i fjor, første gang han spilte turneringen. Og det med spanjoler og press stemmer vel ikke helt, de siste årene har jo Moya, Costa og Ferrero vunnet her, så…
– Åh, dere sveitsere og sakligheten deres. Snurp igjen smella og vinn pokalen for onkel Ted, så snakkes vi på banketten. Tudelu!

2007:
– Roger Federer.
– Øøøøy, Rogi! Ted Fortstmann her. Vil bare høre hvordan det står til med min favorittsveitser før finalen i morgen.
– Frisk og rask, vil jeg si.
– Goodgoodgood! Det var litt av en oppvisning du ga oss i finalen i fjor, må jeg si!
– Hva mener du, jeg vant det første settet og tapte de tre neste?
– Håhåhå, litt av et triks det der. Gi Nudel følelsen av at han kan slå deg i en stor finale, og så komme rett tilbake i år og – kaboom! – feie ham av banen! Ubetalelig!
– Vi får se.
– Åh, dere sveitsere og beskjedenheten deres. Vask banen med Ralph Nobel først, så snakkes vi etterpå. Ta-daa!

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

1 kommentar

Legg igjen en kommentar