Det føles så…riktig

Ikke sant? Vi er klare for semifinaler i ATP-sluttspillet, og de fire beste i verden skal spille i dem. (Söderling er ranket fire akkurat nå, men dere skjønner hva jeg mener.)

Dagen er viet julekakebaking, så dette blir bare en kort post før jeg forsvinner inn i melet. Djokovic har imponert meg. Jeg trodde han var mentalt i Davis Cup-modus allerede, men han spiller mot Federer i semi. Vanskelig å spå en favoritt der. Tror Djokovic kommer til å utnytte Federers litt svake backhand. Federer har servet godt, og må gjøre det igjen. Det første settet blir viktig her. Jeg spår Federer i tre sett.

Nadal-Murray: En viktig kamp for begge. Nadal snuser på sin første finale i sluttspill-sammenheng. Murray kan ta sin største tittel noen sinne. Nadal har imponert voldsomt i sin første turnering etter skaden. Murray har vært mer ustabil, men han er en av de få som spiller med stor selvtillit mot Nadal på hardcourt. Hjertet sier Skottland i tre sett.

Og nå: Baking.

PQ2Z7BHUVQ26

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

3 kommentarer

 1. Er det noen som vet hva(link) som skjedde da Nadal forlot banen under en av kampene? Han virker ellers rimelig fair mot dommerne.

  Selv om jeg er uenig i hans uttalelser, om at Djokovic sine problemer med linsene = Nadal bruker lang tid mellom servene.
  Disse «rutinene» enkelte holder på med er av og til latterlige. Som full «tørk» med håndkle etter touch på 1. eller 2. serve.

  Ellers så ligger vel Nadal`s shorts-pulling og Djokovics ballspretting høyt på listen, sammen med Maria Sharapova på min irritasjonstopp.

 2. Odd-Egil :
  Er det noen som vet hva(link) som skjedde da Nadal forlot banen under en av kampene? Han virker ellers rimelig fair mot dommerne.

  Sakset fra et annet nettforum. For sikkerhets skyld to versjoner som utfyller hverandre:

  «Rafael Nadal roared into the semi-finals of the ATP World Tour Finals on Friday with a 7-6 6-1 defeat of Czech Tomas Berdych who later accused the Spaniard of intimidating the umpire.

  A sensational first set boiled over in the 12th game when world number one Nadal became involved in a heated debate with Brazilian chair official Carlos Bernardes after a controversial Hawkeye challenge.

  With Berdych fighting to stay alive in the eight-man event, he challenged an overrule at 15-15 on Nadal’s serve and the resulting Hawkeye review shown on the O2 Arena’s huge screens confirmed his backhand had clipped the baseline.

  Bernardes awarded the crucial point to Berdych even though Nadal said he had stopped playing when he heard the umpire incorrectly call the Czech’s backhand out.

  Nadal was enraged and even walked off the court behind the umpire’s chair to talk to the tournament supervisor Tom Barnes before eventually returning to the court and holding serve.»

  og

  «The ball was sailing apparently long, he (Nadal) looked at it, hit it at the last moment and it that split second he decided to give up the point and challenge by raising his hand. Right after, out of nowhere, Bernardes says OUT. Now Nadal thinks «ok, this guy backs me up so I don’t challenge, the ump says it’s out». Meanwhile Birdie is mad with this late call because he sees it as backing up Nadal’s case and it will be a repeat instead of a point.

  So Nadal goes to the baseline, hawkeye says it was good and he steps to repeat the point. Now Carlos remembers the sequence of events and has to give the point to berdych, as stated by the rules. I think Nadal’s deal wasn’t with the point per se, but what he was lead to believe by Carlos’s OUT call.»

Legg igjen en kommentar