Wozniacki en seier unna førsteplassen

Akkurat nå spiller Caroline Wozniacki mot Petra Kvitova i Beijing. Vinner Wozniacki den kampen, går hun til topps på WTA-rankingen. Det viser både styrken og svakheten ved rankingsystemet.

Wozniacki har ennå ikke vunnet sin første Grand Slam-tittel. Jeg, og mange med meg, trodde det kunne skje i US Open i forrige måned. Wozniacki kom til turneringen med mye godt spill bak seg, og overbeviste fram til semifinalen. Der tapte hun i to strake sett mot Zvonareva, og forsvant småsur ut av New York.

Det er sterkt av Wozniacki å finne inspirasjon til den lange høstsesongen etter en slik skuffelse. I forrige uke vant hun i Tokyo, hvor hun blant annet slo Radwanska, Azarenka og Dementieva. (Apropos Dementieva, hun tapte i to tie-breaks mot Ana Ivanovic i dag. Litt overraskende.)

Få vil hevde at Wozniacki er en bedre spiller enn Serena Williams, som må gi fra seg førsteplassen nå. Serena har to Grand Slam-titler i år, og et toppnivå som ligger langt over Wozniackis. Men så lenge Serena spiller så lite som hun gjør (hun har vært ute siden Wimbledon med fotskade), og Wozniacki presterer uke etter uke, er det greit at Wozniacki tar førsteplassen.

Det finnes selvsagt en liste over nummer én-spillere på WTA-touren. De fire siste nye verdensenerne har alle vært østeuropeere (Sharapova, Jankovic, Ivanovic og Safina). Wozniacki er dansk statsborger. De fire siste verdensenerne har møtt mye motgang, i form av skader og formsvikt. Jeg håper Wozniacki kan unngå det, og i stedet bli enda bedre neste år.

Rare greier. Det er bare to-tre år siden NRKs Line Andersen intervjuet Wozniacki på Wimbledon, da Wozniacki var ranket et sted rundt 50. Og nå er hun sannsynligvis verdensener snart.

[picappgallerysingle id=»9896198″]

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar