Rafter og Courier overtar Davis Cup-lagene

Oh yes! Davis Cup trenger all oppmerksomhet den kan få, og denne ukens nyhet skaper i alle fall litt buzz: Jim Courier overtar det amerikanske DC-laget, og Rafter blir kaptein for Australia.

Rafter har stort sett ligget med beina høyt etter at han la opp for en del år siden. Courier har vært høyt og lavt med hele kroppen, som kommentator, filmprodusent og mye annet. Det er gøy at de nå velger å komme tilbake i konkurransedelen av tennis. De fleste gjør det før eller seinere. Bare vent noen år, så har vi Sampras og Agassi i manesjen igjen også, på en eller annen måte.

Courier og Rafter var sympatiske, hardtarbeidende spillere som manglet det aller største naturtalentet, men tok igjen på andre måter. De kunne ikke flyte på rent instinkt slik andre kunne, men vet nok mye om det å konsentrere seg, og om det å få maksimalt ut av mulighetene. Evnene blir viktige i DC-sammenheng, hvor det ofte handler om å gjøre det beste ut av en vanskelig situasjon. For eksempel en bortekamp på en steindårlig underlag på en elendig stadion med ekstremt partisk publikum. (Mange preposisjoner i den setningen, gitt)

USA er tidenes mestvinnende DC-land, og Australia har også en haug med titler i turneringen. Begge mangler spillermateriale til å vinne turneringen, mener jeg. USA har en brukbar bredde, og hvis Roddick bestemmer seg for å spille neste år, kan de nå ganske langt, selv om de alltid vil være sårbare på grus. Roddick er i alle fall begeistret for Courier som DC-kaptein.

For Australia er situasjonen verre. De er i Asia/Oseania-gruppa, og kan rykke opp til toppdivisjonen neste år. Jeg regner med at Rafter har tenkt å holde på med dette noen år, for å bygge et godt lag. Australia har bare én spiller i topp 100, gode, gamle Lleyton Hewitt. Han er gira på å fortsette å spille for Australia, men bare Hewitt blir for tynt. Sammen med Rafter skal Tony Roche være med som trener, og det lover godt. Australia kommer alltid tilbake, akkurat som Norge alltid kommer tilbake i vintersport. Det ligger så dypt i oss.

Apropos Courier og Rafter, slik var karrierene deres som spillere:

Jim Courier Patrick Rafter
Nasj. Amerikansk Australsk
Født 1970 1972
Beste ranking 1 (58 uker totalt) 1 (1 uke totalt)
GS-titler French Open 1991-92, Australian Open 1992-93 US Open 1997-98
Spillestil Forehand-slegge, god kondis Serve og volley
Innbyrdes
0 – 3

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar