Penger og sånn

I selvgode øyeblikk liker jeg å tro at det finnes grenser for hvor mye penger jeg trenger. At det finnes et tak, et tidspunkt hvor kontoen er så velfylt at jeg slår fast at jeg ikke trenger en eneste krone til.

Alle som har sett bankutskriftene mine vet at den dagen er langt unna. Kanskje kommer den aldri.

En av de åpneste hemmelighetene i profftennis er at de beste spillerne får fett betalt for å stille opp i mindre turneringer. Dette fascinerer meg. Jeg lurer på hvor mye penger som må på bordet (eller rettere sagt under det) for å lokke folk som Federer, Nadal og Williams-søstrene til å spille på ATP/WTA-tourens mindre fasjonable stoppesteder. Og hvordan tenker spillerne? «Jeg har millioner nok i banken til flere liv. Men jeg må ha mer!»?

Jeg vet ikke hva Rafael Nadal har fått for å spille turnering i Thailand denne uka, men det var nok ikke lite. Tennismessig har Nadal lite utbytte av å spille her, men han får i det minste en oppkjøring til Shanghai-turneringen som begynner mandag. Han har for lengst sikret seg førsteplassen på rankingen for 2010, og jeg skulle tro han trenger resten av kreftene til Masters-turneringene og ATP-sluttspillet (som er det eneste vesentlige han mangler i premieskapet).

Nadal var tilsynelatende skuffet etter dagens tap mot Guillermo Garcia-Lopez, 2-6, 7-6, 6-3 i semifinalen. Jeg så ikke noe av den kampen, men når Nadal setter kun 2 av 26 breaksjanser (!), forteller det meg at han ikke er spesielt skjerpet. G-Lo (bildet) møter Jarkko Nieminen i finalen.

[picappgallerysingle id=»9896936″]

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

3 kommentarer

 1. Så matchen – og det var utrolig at Nadal ikke greide å tette en av lukene han hadde i andre sett. To ganger hadde han 0 – 40, uten at han greide å avgjøre kampen til sin fordel. Så ut som han ga alt, men det er jo ikke godt å si om du Åsmund har rett at han egentlig ikke brydde seg alt for mye, og at det kunne være kjekt for landsmannen å få en seier.

  Så store deler av Niemen sin match, og han var, som komentatorene sa: on fire. Spilte utrolig godt. Håper han spiller like godt i morgen i matchen mot Garzia-Lopez.
  Egentlig underlige finaler i begge denne helgas finaler; Golubev – Youzhny i Kuala Lumpur.

  Forresten så skal Nadal spille i Tokyo før han stiller opp i Master-turneringen i Shanghai. I Tokyo skal også del Potro, Roddick og Tsonga spille.
  Apropo penger – så tror jeg nok det er en anselig sum som er betalt i Bankok for å få Nadal til å spille der. Hvorfor skulle han ellers stille opp i en ATP 250-turnering? (Og det sier en stor Nadal-fan)

 2. Eurosport har fått ny (?) tenniskommentator. Er det en allroundkommentator, eller en tidligere tennisspiller ?
  ..ellers var det en velspilt og spennende kamp i formiddag, mellom Dementieva og Ivanovic. Godt kommentert av Herr Olsen.

 3. Jeg regner med at Nadals hovedsponsor Nike har et sterkt ord med i laget her. Asias voksende og stadig mer pengesterke middelklasse er nok et prioritert satsingsområde for utstyrsleverandører.

  Salg av drakter og effekter i nye markeder er jo også eneste fornuftige begrunnelsen for at topplag i internasjonal fotball som Barcelona, Real Madrid og Manchester United legger treningskamper i sesongoppkjøringen til USA og fjerne Østen.

Legg igjen en kommentar