Knepen seier til Clijsters

Tennis på tv:
Kim Clijsters – Caroline Wozniacki 6-3, 5-7, 6-3
Finale, WTA-sluttspillet

Knask eller knep, knepen, du tok den? Min opplevelse av finalen i WTA-sluttspillet ble en smule forpurret av Halloween og generelt familieliv. Kim Clijsters vant sluttspillet for tredje gang, sju år etter forrige triumf. Jeg har ikke statistikken foran meg, men tviler på om noen andre har et så langt opphold mellom triumfene i turneringen.

Mye er sagt om hvor skadepreget WTA-touren er, og ikke minst dette sluttspillet. Men ingen kan klage på finalistene vi fikk i Doha. Verdensener Wozniacki mot comebackdronning Clijsters er mye bedre enn f.eks Schiavone-Azarenka.

Clijsters hadde det bestemte fjeset på seg i dag. Det så ut som hun luktet blod allerede fra første poeng, og brøt da også Wozniacki i et langt første game. Så holdt hun til 2-0. Wozniacki på sin side virket irritabel og småsur, omtrent som da jeg så henne tape i US Open. Men hun kom bedre med etter hvert.

Wozniacki har et litt ufortjent rykte på seg for å være kjedelig. Hun er mest kreativ når hun må tenkte raskt, og slo mange gode backhander fra vanskelige posisjoner tidlig i kampen. Det er tydelig at Wozniacki sliter litt med nettspillet, og da særlig med å vite hvilke baller som er lure å forfølge til nettet, og når hun skal holde seg bak. Clijsters trengte ikke slå spesielt avanserte passeringsslag for å utmanøvrere dansken ved nettet.

Et av Wozniackis problemer er at hun ikke er så voldsomt kreativ i en streit grunnlinjeduell. Hun holder god lengde og slår ballen i en fornuftig retning, men byr sjelden på overraskelser. Overskruen hennes plaget ikke Clijsters så mye, og Clijsters klarte å spille akkurat så offensivt at Wozniacki ikke fikk kampen inn i sin rytme.

Midtveis i første sett var det på tide å spise middag. Da jeg benket meg for tennis igjen (til store protester fra NRK Super-segmentet i huset) skulle Wozniacki serve for å holde seg i kampen, på 4-5 i andre sett. Det klarte hun uten problemer, og tok faktisk det andre settet.

Siste sett prøvde jeg ikke en gang å se, for da begynte hekser, Spidermen og Draculaer å renne ned dørene med krav om knask.

Dette var en finale Wozniacki hadde trengt å vinne for å sette en prikk over den i-en som 2010 har vært. Nå går hun inn i tennisferien med et tap i bagasjen, og førsteplass på rankingen. Jeg vet ikke hva hun tar med seg fra denne turneringen: At hun sikret førsteplassen og nådde finalen, eller at hun igjen sviktet i en avgjørende kamp.

Hvor mange hadde en bedre sesong enn Clijsters i 2010?  Hun vant turneringer gjennom hele året, fra Brisbane i januar til WTA-sluttspillet i oktober. Hun vant en Grand Slam-tittel. Serena vant to og Wozniacki er ranket som nummer én, men jeg vil ikke protestere vilt dersom noen mener Kim Clijsters hadde den beste sesongen på WTA-touren.

[picappgallerysingle id=»10097623″]

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar