Halvtomme tribuner, fraværende stjerner – det må være WTA-sluttspill igjen

Serena, Venus, Justine og Maria Sharapova er ikke der, men hei – WTA-sluttspillet legger seg ikke ned og griner av den grunn. De åtte beste skadefrie spillerne i verden er på plass i Doha, for å sette et punktum for 2010-sesongen. (Sharapova er forresten bare ranket 17 nå, og langt fra å kvalifisere seg. Det begynner å bli en stund siden hun lyste opp WTA-touren – nesten tre år siden siste Grand Slam-tittel.)

Samantha Stosur spilte godt i seieren over Francesca Schiavone i går, og fikk revansje for tapet i French Open-finalen. Alle de fem kampene så langt har gått i strake sett. Det har vært en rar sesong på damesiden, med to Grand Slam-titler for Serena Williams, én sjokkseier for Schiavone i Paris og til slutt Clijsters sin tittel i US Open. Og Caroline Wozniacki som ny verdensener i høst.

Det hadde vært gøy med en finale mellom Clijsters og verdensener Wozniacki. Sistnevnte trenger noen sånne kamper for å ta det siste steget opp i Grand Slam-sammenheng. Sluttspillet er kort og intenst. Clijsters har spilt lite i høst, Wozniacki mye.

Zvonareva har allerede to seire i boks, og det imponerer meg at hun holder koken så seint på året. Hun er den tredje jeg gjerne skulle sett i finale, i tillegg til Clijsters og Wozniacki. I likhet med Wozniacki trenger Zvonareva en skikkelig stor tittel for å toppe en ellers eksellent sesong. Wozniacki tapte forresten for Stosur onsdag kveld.

Jeg må sutre litt over beliggenheten til slutt, det er ikke WTA-sluttspill uten den slags. Denne uken spilles det for glisne tribuner i Qatar. Fra neste år av skal sluttspillet holdes i Istanbul. Fint med nye markeder og tennis til hele verden, men interessen virker ganske laber, i alle fall hvis man skal dømme av publikumsoppmøtet. Men: Det ser til tider glissent ut på tribunene i starten av Grand Slam-turneringene også.

Under: Vera Zvonareva.

[picappgallerysingle id=»10070053″]

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

2 kommentarer

 1. Med striregn ute og ikke helt i toppform selv, ble det en god del tennis fra TV-stolen i går. Zvonareva imponerte meg, det samme gjorde Stosur. Begge med to seire så langt. Wozniacki skuffet. Men det er jo enda ikke for seint å «reise kjerringa» for hennes del. Leste Tignor sin kommentar fra de to første dagene i Doha, og er enig i det han sier om at det ser ut som om Jankovic og Dementieva er der bare for å hente hjem en pengepremie.

  Nå ser det vel ut som om Stosur og Zvonareva går videre til semifinalene. Tror også Clijsters følger med. Hvem den siste blir vil jeg ikke spå om, enten Wozniacki eller Azarenka, kanskje.
  I dag blir det ikke mye tennis. Formen er bedre, og da er det andre plikter som kaller.

  PS: Har svitsjet innom herretennis i Wien også. Melzer fikk hard kamp i går, men kom gjennom med to tiebreak mot Kubot fra Polen. En spennende og underholdende match. Forresten ikke altfor mange på tribunene der heller.

 2. Enig med Åsmund i denne artikkelen og den med logoen.
  Når(hvis) Caroline sier dette
  «the players will definitely have a greater connection to the fans through the new brand.”
  må man bare le.
  Utenom Clijsters, så mangles det star-quality i årets sluttspill.
  Jeg tror Clijsters egentlig var ganske fornøyd med dagens tap mot Zvonareva. Stosur er vel å foretrekke i semin fremfor Caroline.
  Tror på finale mellom Clijsters-Zvonareva som Kim vinner.

Legg igjen en kommentar