Først Tokyo, så Shanghai?

Rafael Nadal slo Gael Monfils 6-1, 7-5 i finalen av Tokyo-turneringen i dag, og sa etterpå: “I wanted to win another big title after the U.S. Open. Every tournament is very important.”

Jeg setter det på smisk for arrangøren. Japan Open kommer ikke spesielt høyt på listen over viktige tennisturneringer, spesielt ikke for Rafael Nadal, som har vunnet alt som er å vinne. Ja, bortsett fra ATP-sluttspillet. Det er en viktig turnering i høst, til forskjell fra Japan Open. Uansett, dette var Nadals sjuende tittel i 2010.

En annen stor turnering er Masters i Shangai, som begynner mandag. Jeg har ikke sett på trekningen der. Det blir interessant å se hvilken form Federer har, etter den lange pausen hans. Er det bare noe jeg har på følelsen, eller tar Federer mer og mer ferie for hver sesong nå?

Selv om Nadal er i godt slag fortsatt, tror jeg ikke han vinner Shanghai. Djokovic spiller finale i Beijing når dette skrives. Jeg tipper Andy Murray finner fram den gode hardcourtformen han sjelden viser i avgjørende Grand Slam-kamper, og vinner Beijing. Mindre press, færre britiske journalister – det er sånn Murray liker det.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

4 kommentarer

 1. Absolutt.

  Synes Federer begynner å bli mer og mer en Grand Slam-spiller, og bare det.

  Murray liker seg nok bedre med mindre press på seg. Briter i idretten har et enormt press, og det er en almenn «hype» og forventninger som alltid er, ref. foballlandslaget. Stort nasjonalt press, som til tider kan være ødeleggende. Ingen er heller så spottende og sarkatisk som britisk presse, så kan være greit å få dem litt på avstand…

 2. @Marat
  Jeg tror Federer har to ambisjoner som holder ham interessert: Han vil vinne flere Grand Slam-titler. Og han vil overgå Sampras i antall uker på førsteplass (mangler ei uke).

  For å klare det siste må han helst forsvare tittelen i Australia til vinteren, og så håpe at Nadal har en mindre fantastisk vårsesong enn han hadde i år. Etter 2011 tror jeg det blir vanskelig å ta førsteplassen. Mannen blir jo eldre.

 3. Åsmund :

  Jeg tror Federer har to ambisjoner som holder ham interessert: Han vil vinne flere Grand Slam-titler. Og han vil overgå Sampras i antall uker på førsteplass (mangler ei uke).

  Jeg ville føyd til OL-gull. Spesielt siden det spilles på Wimbledon.
  Å ta tilbake førsteplassen virker veldig, veldig fjernt akkurat nå. Selv om Nadal skulle bli skadet så har Djokovic en begredelig vårsesong bak seg og all verdens mulighet til å øke forspranget til Federer.

Legg igjen en kommentar