64 and counting

En rolig tennisuke ble rundet av med en populær seier i Stockholm for Roger Federer, med 6-4, 6-3 mot tyske Florian Mayer. 250-turneringsseieren var hans tredje for året, og 64. totalt. Det  faktisk ikke så ofte Federer vinner så små turneringer lenger.

En av grunnene er at han ikke spiller så mange av dem. En annen at han sjelden får ut sitt beste i disse turneringene. I år har han fra før Australian Open, og Masters-turneringen i Cincinnati. I fjor vant han to Masters-turneringer og to Grand Slam-turneringer, ingen mindre.

Vi må faktisk to år tilbake, til Basel 2008, for å finne sist Federer-tittel som ikke var Grand Slam eller Masters. Jeg regner med at Federer skal spille på hjemmebane der i år også.

[polldaddy poll=3978487]

Federer sa ifølge Expressen at han håper å komme tilbake til Stockholm. Jeg ville ikke satt månedslønna mi på at det skjer, men spillere er jo alltid mer lystne på å komme tilbake til steder hvor de har vunnet før. Selv om Stockholm altså ikke er blant de største triumfene i Federers karriere. For mer om den mer gloriøse fortiden for Stockholm-turneringen, les Steve Tignors sak på tennis.com. De har en skikkelig kamprapport også. Bra folk!

Andre som vant turnering i helga: Victoria Azarenka, Roberta Vinci og Victor Troicki. En god søndag for folk med en stor V i navnet, med andre ord.

Om Stockholm ikke er så stor i ATP-sammenheng, er det ingen svensk beskjedenhet å spore i pokalen som Federer fikk for prestasjonen.

[picappgallerysingle id=»10051388″]

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

1 kommentar

  1. Synes det var spesielt kjekt at Viktor Troicki vant i Moskva. Han har spilt veldig bra i det siste, men har vært «uheldig» i trekningen i de store turneringene. Møtt både Nadal og Federer.

Legg igjen en kommentar