Venstrehendt, men ingen trussel

Roger Federer tok seg greit videre fra andrerundekampen mot Andreas Beck. Alle vet hvordan Federer har slitt mot keivhendte Nadal (som ikke er keivhendt av natur, men spiller med venstre), men Beck hadde ikke så mye å skremme Federer med.


For en glad (og dårlig) amatør som meg er det alltid godt å se at selv topp 100-spillerne har merkverdig teknikk. Utover kampen ble jeg mer og mer fascinert av Becks serve, som hakker mer enn video-streaming i 1998. Slaget avsluttes med at begge beina samles til et lite spensthopp. Det ser i alle fall sånn ut på tv.

Beck peilet seg inn på Federers backhand, både i servene og grunnlinjeslagene. Det er ingen hemmelighet at Federer kan slite på backhanden hvis han blir presset, men Becks slag flyr lavt og rett inn i Federers slagsone. Federer så brukbar ut på forehandsiden også. 15 ess og 0 dobbeltfeil er fine tall for Federer. Trekningen tilsier at Federer kommer til å cruise i ennå noen runder.

2010 har gått fra strålende til elendig for Marin Cilic, og i dag tapte han i fem sett mot Nishikori. Han er langt unna den formen han hadde i begynnelsen av året, da han vant Chennai og spilte semifinale i Australian Open.

En annen som var brennheit ved årets start var Nikolay Davydenko. Han ble faktisk regnet som en mulig vinner i Australian Open. I dag tapte han i tre kjappe sett mot Richard Gasquet, som jeg ærlig talt trodde ville være en god match for den sikre russeren. En nærmere kikk på russerens 2010-sesong viser at det er lenge siden han var i form. Han virket ganske umotivert.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

4 kommentarer

 1. Noe av det morsomste/stiligste jeg har sett etter et tap, var Roddick da han gikk av banen. En etter en kastet han henslengt racketene(4 stk) over hodet til publikum.
  Litt sånn «f..k that shit, I`m done».
  Har kun sett golfere kaste mer enn en, kølle/racket før.

 2. Gleder meg til 4.Runde mellom Kim- Ana

  » Kim said she looks forward to the rematch; that she hoped that you won. When she was off, she followed your career and likes you as a player. How do you feel in response to those comments that Kim made?»,

  det var ganske likt det Davenport sa,
  og så slo hun Ana.
  Hun, Ana
  er nok mer likt en fryktet.

Legg igjen en kommentar