Styrket i troen

Caroline Wozniacki imponererer meg. Hun er mye bedre enn hun var da hun spilte finale i US Open i fjor. Åttendedelsfinalen mot Sharapova (6-3, 6-4) ble en maktdemonstrasjon.

Jeg så det siste settet. Sharapova slår hardt, men Wozniacki var like tøff i duellene, og ble ikke dyttet av banen. I stedet var det hun som presset fram feilene fra Sharapova. Dette er en helt annen spiller enn den mer defensivt loopende Wozniacki fra 2009. Mot slutten av det andre settet hadde Sharapova lite å stille opp med, og Wozniacki presset fram den ene feilen etter den andre.

Det som gjør Wozniacki så tøff å slå nå, er at hun har klart å gi mer gass i grunnslagene uten å ofre sikkerheten. Hun bør ha grei seilas mot Cibulkova i neste runde, før hun møter Zvonareva/Kanepi i semifinalen. Zvonareva er også sikker i spillet, men Wozniacki har så mye selvtillit nå at hun bør vinne.

Nederst i dametrekningen møtes Schiavone-Williams og Stosur-Clijsters i kvartfinaler. Jeg ser ingen klar favoritt her, men tror disse fire til sammen kommer til å resultere i en sliten finalist. Sjansene er med andre ord gode for en dansk Grand Slam-tittel i New York.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

4 kommentarer

  1. Wozniacki imponerer. Hadde ikke så stor tro på henne før USO. Trodde hun ville falle igjennom i en så stor turnering. Men nå tror jeg hun kan gå hele veien. Storspill mot Sharapova i går. Kanskje kan det bli en finale mellom Wozniacki og Clijsters.

  2. Selv om jeg ble imponert av Wozniacki mot Sharapova så har jeg problemer med å se henne slå f.eks Clijsters som har mye mer variasjon og er rask på banen..eller en som Venus Williams som avslutter poengene raskt ved nettet og beveger seg også bra

  3. Joda hun er veldig sterk og virker utrolig sikker på seg selv om dagen. Det er selvsagt ekstremt imponerende det hun har fått til, men jeg synes hun er litt kjedelig å se på. Lar andre styre og så forsvarer hun seg til motstander slår feil og det blir litt tamt i lengden.

  4. Enig i det – hun mangler litt «kreativitet». Men foreløpig fungerer taktikken hennes, men mot de aller beste tror jeg det ikke holder. Litt som Davydenko, som heller aldri har en Grand Slam-tittel: Jevn, stabil og slår tungt, men mangler den siste spisskomptansen som trengs for å gå hele veien.

    Likevel: Tida da det holdt i massevis å ha én spisskompetanse, som en sterk serve, er over, men kan være at hun har litt for mye av det meste og kanskje litt for lite ekstremferdigheter, som kan heve lavestenivået og alltid er en trussel for motstanderen, som igjen gjør det lettere mentalt å vinne kamper. Spisskompetanse er ekstremt viktig i all idrett. Det er bare å se på hva Drillo har klart med landslaget…

    Om hun imidlertid vinner skal jeg spise de tidligere ordene om Caroline med salt, pepper og rømme, men jeg tror fortsatt hun ikke blir en GS-vinner. Men spennende blir det, og jeg heier på henne.

Legg igjen en kommentar