Smarte Stan

Stanislas Wawrinka tok igjen vare på sjansen da han fikk den, og slo ut amerikanske Sam Querrey seint i går kveld. Samtidig herjet de andre åttendedelsfinalistene så kraftig med hverandre, at veien framover for Rafael Nadal om mulig ble enda enklere.

Jeg kom igjen inn i slutten av siste sett (det begynner å bli en vane i dette mesterskapet), etter at Querrey og Wawrinka hadde delt de fire første mellom seg. Querrey servet på 4-5 for å holde seg i kampen. Wawrinka kan både slå hardt og spille tålmodig, og nå bestemte han seg for å gi Querrey sjansen til å slå seg bort. Wawrinka pushet tilbake Querreys server med en slags forehand-slice, som umiddelbart fikk meg til å tenke på Patrick Rafters servereturer.

Men i motsetning til Rafter, brukte ikke Wawrinka dette slaget for å komme seg i posisjon ved nettet. I stedet så han hvordan duellen utviklet seg, før han prøvde å avgjøre den selv. Ikke overivrig offensivt, men akkurat så aggressivt som det måtte være. Det funket, og på matchball nummer to avgjorde han ved nettet.

I de andre kampene slo Verdasco sin landsmann David Ferrer i fem sett, og Youzhny slo Robredo. Kvartfinalene her er slik: Nadal-Verdasco, Youzhny-Wawrinka. Jeg har ikke skrevet noe om Nadal, for han gjorde som han forventet: Slo Lopez i tre sett. Nå møter han en utslitt Verdasco, som han uansett pleier å slå. Jeg har ikke glemt semifinalen i Australia for halvannet år siden, men kan ikke skjønne at Verdasco kan klare noe lignende nå. Etter min mening får Nadal en grei reise til finalen nå.

To land har to kvartfinalister på herresiden: Spania og Sveits. Turneringen heter US Open, men ingen fra US er med lenger. Heller ingen fra Sør-Amerika. Europa herjer det amerikanske kontinentet igjen.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar