Return of the…ikke king akkurat, men kanskje han blir det en gang?

Å, så gøy det er å lage altfor lange overskrifter. Sånt får jeg ikke lov til på jobb! Fyren jeg snakker om er Juan Martin Del Potro, som har sagt han skal spille i Thailand neste uke.

Kontrafaktisk historie er morsomme greier. En av de mest fascinerende bøkene jeg har lest de siste årene er Øystein Sørensens Historien om det som ikke skjedde, hvor historikeren Sørensen tar for seg verdenshistoriens viktige øyeblikk, hvor alt kunne snudd. Hvordan hadde det gått om Hitler vant krigen, om mongolerne hadde lagt Europa øde eller sørstatene hadde vunnet den amerikanske borgerkrigen?

Og hva hadde skjedd om Juan Martin Del Potro ikke hadde vært ute hele 2010-sesongen med dårlig høyre håndledd? Ville han stoppet Federer i Australian Open eller Nadal i US Open? Spesielt Nadal er en interessant fyr i forhold til Del Potro. Argentineren har høyde nok til ikke å bli så mye plaget av Nadals overskru, da særlig på hardcourt hvor ballen i utgangspunktet ikke spretter så høyt.

Jeg blir overrasket om Del Potro vinner noen turneringer på denne siden av nyttår. Han mangler nok mest på det rent tennistekniske, i tillegg til kamptrening. Kondisjonsmessig tipper jeg han er minst like god som før, for et dårlig håndledd påvirker jo ikke evnen til å løpe.

Nå: Hjem til taco!

[picappgallerysingle id=»7651677″]

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

2 kommentarer

  1. Kjekt at del Potro er tilbake på arenaen igjen. Tor også at han ikke vil gjøre så mye på denne siden av nyttår. Men spennende blir det å se han i aksjon i 2011. Del Potro er en spennende spillertype. Min King…. det tviler jeg egentlig på.
    Synd på Fernando Gonzalez som nå blir ute i mange måneder. Ser at Verdasco tar hans plass i Bankok.

Legg igjen en kommentar