Murray må vinne en Grand Slam-turnering for å nevnes som vinnerkandidat til en

En oppkastende unge og eget kveldsarbeid gjorde det slik at jeg var lys våken klokken halv ett i natt. Etter at spyet var vekk og siste punktum satt for kvelden, slo jeg på Eurosport og Wawrinka-Murray.

Murray har spilt seg opp de siste ukene, og med slike takter og en fjerdeplass på rankingen, ble Murray – igjen – nevnt som en favoritt før en GS-turnering. Kan vi slutte med det nå? Om så Murray vinner alle hardcourt-turneringer herfra til Australian Open, kommer jeg ikke til å spå Murray som vinner før han faktisk har en GS i lommen. Det er stor forskjell på å spille oppvarmingsturneringer, og det å spille på sitt beste når det gjelder som mest.

Jeg kom inn i fjerde sett da Wawrinka gikk i strupen på Murray. Det var den samme gamle historien: Murray var for passiv fra grunnlinjen, og når en spiller som satser litt mer har dagen, kommer skotten i trøbbel. Wawrinka gikk virkelig for slagene sine, for han vet like godt som andre at det er vanskelig å vinne tålmodighetsdueller mot Murray. Mot slutten av kampen var Murray tilbake i hengehode-modus, og seieren var fullt fortjent.

Etter dette resultatet er det vanskelig å se hvem som skal stoppe Nadal på veien til finalen. Ikke mindre enn fire spanjoler finnes i denne halvdelen av trekningen (i tillegg til Nadal), pluss Querrey, Youzhny og Wawrinka. Jeg kan ikke se at noen av dem skal slå Nadal slik verdenseneren spiller nå.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

7 kommentarer

 1. God oppsummering. Det virket som Murray var i storform før US Open, så dette så jeg ikke helt komme. Men igjen virker det som han har litt å gå på taktisk, og han bør åpenbart justere spillestilen sin når han ser at det defensive spillet hans gir han problemer mot GSG-spillere – går’e så går’e-spillere. Han ble nok en gang «spilt lav» i en Grand Slam-turnering, men han kan definitivt ikke hatt sin beste dag på tennisbanen heller.

  Gleder meg stort til fortsettelsen!

 2. Så enig! Jeg hadde virkelig troen på Murray denne gangen; god form, og pleier slå Nadal på HC. Men neida… Begynner å tvile sterkt på om han kommer til å vinne noen Grand Slam overhodet, selv om tegnene på det er langt tydeligere når det gjelder Dementieva og Jankovic.

 3. Ja, dette var jammen overraskende.

  Jeg synes dog at Wawrinka gjorde en meget god kamp. 58 vinnere mot 48 upressede feil, 77 % suksessrate på førsteservene, og så konverterte han mer enn halvparten av breakballene. Det var en solid forestilling. Med tanke på at han har vært i svak form før US Open, var det veldig uventet.

  Så hva var det Murray gjorde feil? Vel, hovedproblemet hans er jo at han overlater alt initativ til mostanderen. Murray har for vane å gjøre dette når han møter andre enn Nadal. Han har hatt suksess med dette, både mot Federer og Djokovic. Men Federer har lært å forholde seg tålmodig og dermed fått overtaket på briten i de seneste oppgjørene (finalen i Toronto teller ikke, Federer var åpenlyst veldig sliten i det oppgjøret). Det dreier seg ikke om å smelle løs på alt mot Murray. Man må mørne ham og ta kalkulert risiko hele veien, men aldri spille som en villmann. Tålmodighet og distinkte våpen fra grunnlinjen er stikkordene. Dette har virkelig Wawrinka. Både forehanden og backhanden er nokså dødelige når han er i støtet.

  Jeg er enig med deg, Åsmund. Murray fortjener ikke å bli holdt som favoritt i noen flere GS-turneringer før han faktisk vinner en GS.

 4. Petter :

  Jeg er enig med deg, Åsmund. Murray fortjener ikke å bli holdt som favoritt i noen flere GS-turneringer før han faktisk vinner en GS.

  Så lenge det ikke dukker opp andre kandidater bak Federer og Nadal tror jeg Murray fortsatt vil nevnes i favorittsjiktet i alle GS bortsett fra FO. Siden Murray slo i gjennom for drøyt to år siden er det bare Del Potro som har kommet til som ny vinnerkandidat for GS-turneringer. Ta med at Federer ikke lenger er en garantert finalist i GS og at Nadals meritter i USO er midt på treet, så «må» jo favorittsjiktet utvides utover de to store.

  Når det er sagt tror jeg den neste vinner av 5+ GS befinner seg utenfor dagens topp20.

  Ble forresten imponert av Monfils i går. Han spilte tålmodig, tok få sjanser, og mistet knapt hodet en eneste gang.

 5. Knut :
  Når det er sagt tror jeg den neste vinner av 5+ GS befinner seg utenfor dagens topp20.

  Den eneste jeg så for meg som en vinner av mange GS’er, var Del Potro. Nå får vi se om han kommer tilbake til den formen han var i før skaden. Det er aldri heldig å få et så langt avbrekk når man er så ung. Ellers ser jeg ikke for meg verken Murray eller Djokovic som en dominant verdensener i mange år fremover. Tviler på at noen av dem vinner mer enn 2-3 GS.

Legg igjen en kommentar