Kjappe inntrykk fra US Open, andre dag

Marcos Baghdatis har vært på radaren etter godt spill i oppvarmingsturneringene til US Open. I går forsvant han i fem sett mot gamle Arnaud Clement. I kampen mellom to tidligere Australian Open-finalister (du er tennisnerd hvis du husker årstallene), var det Clement som var piggest mot slutten.

Mot slutten av kampen var Baghdatis rød som en hummer i fjeset, og så ut til å ha ganske sure bein også. Clement har en kompakt, effektiv teknikk, og klarte å flytte rundt på  Baghdatis. (Noe helt annet: En gang i tiden leste jeg at Clement i et skadeavbrekk for noen år siden stilte opp i en turnering blant ganske kvasse amatørspillere i Frankrike, og vant! Kanskje ikke så overraskende, bortsett fra at Clement spilte med venstrearmen. Hvis noen har lenke, så takk for det.)

Når vi snakker om tapende Australian Open-finalister, så tapte Rainer (Shine) Schüttler i fem sett i går. Nadal vant i tre sett, to av dem tie-break.

Verdasco og Fish måtte spille fem sett for å avansere. Det måtte også Nalbandian. Det er varmt i New York, og det lover ikke godt for disse mennenes sjanser at de måtte bruke så mye krefter i første runde.

Mirjana Lucic slo Alicia Molik i damenes første runde. Lucic hadde sin karrieretopp for 11 år siden (semifinale i Wimbledon), og var på slutten av 90-tallet regnet for et av sportens store talenter. Hun ble aldri en jevn toppspiller, men gøy å se at hun ikke gir seg.

Ingen store bomber på damesiden. Bondarenko slo ut 8.-seedede Na Li. Kuznetsova og Sharapova trengte tre sett, Wozniacki vant i to.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

2 kommentarer

  1. Flott oppsummert, men også Djokovic måtte ut i en femsetter. Han så ganske så groggi ut midtveis i matchen, men våknet på et vis mot slutten da heten og luftfuktigheten ble noe bedre.

  2. @wenche
    Ja, det er sant. Jeg så begynnelsen av femte sett. Federer og Nadal er kanskje de som takler varme og fuktighet best, og jeg tipper de får spille noen kveldskamper også. Turneringsledelsen vil nok gjerne ha en finale mellom dem.

Legg igjen en kommentar