Hate to say I told you so

Rafael Nadal har tapt nøyaktig null sett så langt i US Open, og bare blitt brutt én gang. Hvor mange tør sette penger på at han ikke vinner nå?

Jeg så ikke noe av Nadals kamp, for den gikk midt på natta. Jeg så derimot de to første settene av Youzhny og Wawrinkas lange batalje. Ærlig talt: Dersom noen av dem skulle hatt en sjanse mot Nadal i finalen, måtte de kommet seg raskere av banen enn som så. Jeg blir ikke overrasket om Youzhny får grundig juling av Nadal, ja, jeg blir overrasket om han i det hele tatt vinner et sett.

I den andre semifinalen har vi Djokovic og Federer, som jeg tror Federer vinner. Men jeg er ikke sikker, for hvis Djokovic klarer å holde seg på grunnlinja og kommer til med backhanden, kan han slå Federer. Jeg liker enhåndsbackhander bedre enn tohendte, men det er vakkert når Djokovic stiller inn siktet med to hender, og gir ballen et kort, flatt rapp.

Samme hvem av disse to som vinner, så har Nadal et stort psykisk overtak. At det spilles på hardcourt, gir ham kanskje enda bedre sjanser: Både Federer og Djokovic vet at underlaget skal være en fordel for dem, og jeg tror det kan stresse dem. Slik Nadal spiller (og ikke minst server) nå, har det ingen betydning at han ikke har vunnet en hardcourt-tittel på halvannet år.

På søndag fullfører han karriere-Grand Slam-en sin, som tredjemann siden 1970. Hvem er de to andre?

[polldaddy poll=3743713]

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

2 kommentarer

  1. Alle snakker om Rafa og Roger. Men jeg tror det er en joker i kulissene. Djokovic kan, slik han spiller nå, meget godt slå Federer i morgendagens semifinale. Uansett blir det to spennende matcher, for jeg vil aldeles ikke avskrive Yohzny heller. Under de værforholdene som er i NY med sterk vind kan nesten alt skje.

    Så var det takk og farvel for Wozniacki. En match Zvonoreva dominerte. I utgangspunktet trodde jeg ikke Caroline var sterk nok til å gå hele veien til finale i år. Tippet henne heller ikke i semifinalen, men der tok jeg feil. Etter å ha sett henne i de innledende matchene syntes jeg hun spilte så bra at jeg trodde hun kunne vinne. Men i dagens kamp viste hun sine svakheter.
    Nå har nettopp Venus brutt Clijsters, så da kan det bli en finale mellom Venus og Vera. Utfallet av den vil jeg ikke spå.

Legg igjen en kommentar