Gamle kjenninger

For sju og et halvt år siden så jeg Roger Federer slå Paul-Henri Mathieu i Roma, og i kveld gjentok historien seg (6-4, 6-3, 6-3). Federer ser solid ut så langt, selv om han også var litt plaget av vinden i dag.

Den eneste lille glippen kom da Federer skulle serve for kampen. Han åpnet tilsynelatende med et ess, men Mathieu utfordret avgjørelsen. Mathieu fikk i stedet 0-40, men Federer tok de neste fem poengene.

Et fun fact om Mathieu: Han var den siste spilleren som slo Pete Sampras i en ATP-kamp. Det var i en oppvarmingsturnering til US Open i 2002. Og ligner ikke Mathieu ganske kraftig på Pete? Eller er det jeg som trenger briller?

Federer møter Melzer eller Ferrero i neste runde. Han vinner nok den, og så kommer en interessant kamp: Trolig mot Robin Söderling. Federer sine siste tap i GS-sammenheng har kommet mot store sterke karer som Söderling, Del Potro og Berdych, og jeg er spent på om Paul Annacone har kommet med noen tips til hvordan Federer bør spille i sånne kamper.

Tøft å se at Gasquet er på gang igjen. Både han og Monfils trenger en opptur, og de møtes i neste runde.

Framover er jeg aller mest spent på Sharapova-Wozniacki i neste runde. Bortsett fra Sharapovas første sett i turneringen, har begge sett bånnsolide ut. Jeg lurer på hvor publikums sympati ligger i den kampen, mistenker at Sharapova får den i utgangspunktet, men at folket på tribunen mest av alt vil se en lang og hard kamp.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

1 kommentar

  1. Monfils-Gasquet i grand slam-sammenheng må da være et svart hull, eller en selvdestruerende bombe – begge har en tendens til å spille i rykk og napp og dra kamper ut i uendelige fem sett. Blir fort 6-0,0-6 osv her. Så forøvrig innom Monfils’ kamp i dag og den var morsom nok, på sitt vis, tilsynelatende en del showmanship istedet for fokus på seier.

    Sharapova-Wozniacki ja. Hvem vet hva som skjer der. Jeg håper ikke det blåser, for da blir den menneskelige veggen Woz farlig stødig. Mye avhenger av om Sharapova unngår å implodere og kaste bort serven.

Legg igjen en kommentar